טיפול במיומה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• טיפול במיומה
    עופרה
    02/01/2013

שלום,
    אני בת 45 מגיל 28 התגלה אצלי ברחם שרירן בזמן הריון שבסופו של דבר איבדתי את העובר, עד לפני שנה וחצי נטלתי גלולות למניעת הריון, מאז שהפסקי את הגלולות המחזור נעשה קשה יותר ארוך יותר (גם בזמן הגלולות המחזור היה ארוך יחסית) כאבים כמו של צירים כמעט כל החודש. כמעט רק שבוע וחצי בחודש אני נקיה.הדימומים חזקים מלווים בקרשי דם גדולים, שמשבשים לי את חיי היום יום. לפני כמה חודשים עשיתי אולטראסונד גודל השרירן לא גדול 33 מ"מ. שאלתי היא האם יש טיפול לשרירן למרות שהוא לא גדול (אני לא מעוניינת בהורדת הרחם, וכדורים הורמלים שהרופא נתן לי לא עוזרים).

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במיומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול במיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    02/01/2013

על מנת לתת מענה לשאלתך יש לדעת מה מיקומו של השרירן (המיומה) בשכבות הרחם.
    בדיקת אולטרהסאונד טובה אמורה לתת מידע זה.
    פרופ. תדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום השרירן

עופרה
    03/01/2013

לפי אולטרסאונד מיקום השרירן במרכז הרחם,לא צויין מידע נוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום השרירן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    03/01/2013

מרכז הרחם אינו מידע מספיק. לרחם יש שכבות, ונוהגים להגדיר אם השרירן תוך דופני, תת רירי (סובמוקוזי) או בדופן החיצוני (סובסרוזי). בנסיבות מסויימות יש במידע זה כדי לסייע בהחלטה על הגישה הטיפולית, בלפרוסקופיה או בדרכים זעיר פולשניות אחרות. ניתן לבצע ניתוחים לכריתת השרירן, או כריתת הרחם גם ללא מידע כה מדוייק, אך זאת עליך לברר באופן אישי עם מומחה/ית בתחום על מנת לבחון את כלל חלופות הטיפול ולראות מה מתאים לך ולא באופן כללי.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עופרה
    03/01/2013

תודה רבה עבור המידע והתשובה המהירה, עזרת לי המון

עופרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו