שרירן תת רירי 2 ס"מ

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן תת רירי 2 ס"מ
    לירון
    13/01/2013

שלום פרופסור תדיר. קודם כל ביקשת שאפרסם כאן שתוצאות הבדיקות ביופסיה תקינות ותודה לאל, צדקת :)
    לגבי השרירן, רופא הנשים שלי אמר כי למרות שבהיסטרוסקופיה אבחנתית הומלץ על היסטרוסקופיה ניתוחית אולי כדאי שלא להסיר מאחר והחלפתי גלולות והדימומים שלאחר המחזור נפסקו. יש לציין שבזמן המחזור הם עדיין מוגברים. רופא אחר שהתייעצתי בו המליץ עדיין על הסרה בתואנה שבמוקדם או במאוחר אצטרך להסירו מאחר והדימומים יוגברו וכן יתכנו בעיות בניסיונות להיכנס להריון כשאצטרך.
    כמו כן, מאז שהחלפתי גלולות יש לי כאבים או יותר נכון לחצים (לא ממש כואב אלא לוחץ קצת) בבטן תחתונה בשני הצדדים (קצת יותר בצד שמאל) כמעט כל יום לפרקים (דומה לכאבי מחזור) ובזמן מחזור הכאבים יותר חזקים ומורגשים. לעיתים יש גם כאב במותן שמאל . שני הרופאים אמרו שאין קשר בין הכאבים לשרירן מאחר ושרירן קטן אינו גורם לכאב כלשהו.
    לכן רציתי לשאול אותך מה חוות דעתך לגבי הניתוח- לעשות או לא? וכן לגבי הכאבים כי אני תמיד חשבתי גם ממה שקראתי בפורום שהכאבים כן מהשרירן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן תת רירי 2 ס"מ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן תת רירי 2 ס"מ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/01/2013

אין כל פרטים כאן על מה מדובר? שרירן? היכן? סימפטומים? גיל? תכניות ילודה? וכיוב'....
    אם יש שרירן תת רירי בגודל 2 ס"מ וניתן להסירו בהיסטרוסקופיה ניתוחית חבל להמתין למצב בו יגדל ולא ניתן יהיה להוציאו עוד שברך פשוטה זו.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים חסרים

לירון
    16/01/2013

צודק, מתנצלת. השרירן הינו תת רירי בגודל 17/18 מ"מ, ממה שנצפה באולטראסאונד ככל הנראה לא גדל מאז שנתגלה לפני חצי שנה. בת 32 מתכוונת בהחלט לנסות להביא ילדים בעתיד. הרופא המנתח הנחה אותי להפסיק גלולות לפני הניתוח (מרגע קבלת הווסת עד הניתוח יחלפו בדיוק שבועיים ללא גלולות). ברצוני לציין כי לפני כמה חודשים כשחזרתי לקחת גלולות מליאן לאחר הפסקה בת חצי שנה ללא גלולות (לפני כן נטלתי מליאן כ-15 שנים) התחילו התסמינים והיו גם לאחר מחזור דימומים חזקים בתוך הרחם שלא יצאו החוצה ומאוד הקשו על בדיקת ההיסטרוסקופיה והרופאה נאלצה להכניס הרבה נוזל עד שמצאה וצילמה את השרירן. משהחלפתי לגלולות הרמונט (סתם במקרה ניסיתי) הדימומים פסקו לאחר הווסת אך בזמן הווסת נשארו חזקים מהרגיל. על כן אני פוחדת שמקרה של הפסקת גלולות יחזיר את הדימומים ויפריע בהיסטרוסקופיה הניתוחית. אם תוכל לענות עדיין אם אתה ממליץ להסיר בהיסטרוסקופיה ניתוחית בכלל ואם כן, האם אכן להפסיק גלולות וכן לענות האם הלחצים שאני חווה בבטן התחתונה ובמותניים בשני הצדדים לסירוגין שמתגברים בזמן ווסת קשורים לשרירן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים חסרים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    16/01/2013

במידה ויש לך שרירן תת רירי הבולט אל חלל הרחם יש הצדקה להוציאו בהיסטרוסקופיה נתוחים. רופא המיומן בשיטות אלה (וזה מחייב מיומנות מיוחדת) ידע להתמודד עם בעיית הדימום ולהערך נכון לכך.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן נוסף סובסרוזי

לירון
    17/01/2013

תודה על תשובתך פרופסור תדיר. אני מצטערת שאני שוב רושמת. אתמול הייתי אצל הרופא והתלוננתי על הכאבים בבטן תחתונה וביקשתי אולטראסאונד ונתגלה עוד שרירן והפעם סובסרוזי בגודל כ- 1.5 ס"מ. הרופא אמר שלא ראה אותו לפני כן ולא ידוע אם היה שם או צמח לאחרונה. הכאבים הינם כבר כמה חודשים (בערך מאז שגילו את השרירן התת רירי) עכשיו בעצם ההתלבטות היא האם עדיין להוציא את התת רירי שכן את הסובסרוזי לא ניתן להוציא בהיסטרוסקופיה והרופא אמר שעדיף לחכות לראות שלא יהיו עוד שרירנים. האם אכן שרירן סובסרוזי גורם לכאבים בשני צידי הבטן התחתונה? כמו כן יש לי לעיתים גם לחץ במותניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן נוסף סובסרוזי - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    17/01/2013

התכתבות זו מיצתה את עצמה. פרטים כגון אלה צריכים להידון עם הרופא, שהרי כאבים ותלונות כגון אלה הם חלק מבדיקה והתייחסות כוללת למצבך. יתרה מזאת, שרירן זה או אחר, שהיה או שלא היה, צריכים להיבדק במכון אולטרהסאונד אשר בסיכומו יש דו״ח ברור, מה יש, מה אין, והיכן זה מצוי. התייחסות לאולטרהסאונד שנעשה במרפאת הרופא מייצרת לעיתים מידע חלקי, או מידע שאינו מסוכם בדו״ח בדיקה עליו לא ניתן לחוות דעה נוספת.
    פרופ. יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו