מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כריתת רחם - כן או לא?ענת בלום18/01/2013
שלום רב,
אני בת 46.5 ויש לי ילדה. אני לא מעוניינת בהריון נוסף אבל יש לי חששות. אשמח למעט מידע.
יש לי מיומה שלפני כ8 שנים (במהלך ההריון) היתה בגודל 2.2 ס"מ וכיום לפי האולטראסאונד היא כ 5.5*6 ס"מ.נדמה לי שפונה לתוך הרחם.
במהלך השנתיים האחרונות היו לי דימומים מוגברים במהלך המחזור ובבדיקת דם שנעשתה כדרך אגב לפני 3 חודשים התגלה שההמוגלובין שלי הוא 6. הגעתי לבי"ח וקיבלתי שתי מנות דם והמשך טיפול בברזל (בכדורים). מאז כבר עלה לי ההמוגלובין ל9.5 .
כדרך טיפול בדימומים הותקנה לי מירנה לפני כחודשיים. מאז יש לי דימומים לא סדירים לאורך כמעט כל הזמן והבנתי שזה חלק מההסתגלות.
אלא שביום שלישי האחרון בשעות הערב החל דימום מסיבי מאוד ללא הפסק (ברמה שטמפון של או.בה. סופרפלוס הספיק למספר דקות בלבד) מספר שעות. הגעתי לבי"ח לפי המלצת הרופא שלי ושם תוך כדי השהות הדימום נרגע והפסיק.כרגע אני עומדת בפרשת דרכים האם יש עוד סיכוי להסתגלות למירנה (האם הדימום הקיצוני שהיה נראה סביר כדרך מההסתגלות הזו) או לבצע כריתת רחם. לי לא הוסבר כלום על אופציה נוספת.
השאלה השניה היא מה ההשלכות של כריתת רחם (ללא כריתת שחלות) האם יש תופעות לוואי לדבר? עברתי קטע טראומתי מהדימום המפחיד שהיה ולא נראה לי שאוכל לעמוד בעוד אחד כזה. אני מבוהלת מזה מאוד.
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כריתת רחם - כן או לא? - תגובה
פרופ' יונה תדיר18/01/2013לא ברור לי על סמך מה נאמר המשפט: ״כדרך טיפול בדימומים ... מירנה״. משפט שכלל אינו נכון ואינו מקובל עלי. התקן תוך רחמי המכיל ומשחרר הורמון הפרוגסטרון הוא טיפול מצויין, אך מיועד לדימומים על רקע של חוסר שווי משקל הורמונלי וחסר יחסי של פרוגסטרון ולא דימומים על רקע של מיומה, ודאי לא למיומה אשר מיקומה נוטה אל חלל הרחם. העובדה שרופאים רבים עושים שימוש בטיפול זה, במקרים רבים מתוך חוסר הבחנה בין הגורמים לדימומים, עדיין אינה הופכת את הטיפול למתאים. שום ״תקופת הסתגלות״ לא תתאים כאן. לעיתים אך נהפוך הוא, מאחר ותוספת הפרוגסטרון עלולה אף לעודד צמיחת המיומה. שהרי לא רק הורמון האסטרוגן מעודד צמיחת מיומה.
במצב בו רמות ההמוגלובין יורדות לרמות כאלה נראה כי הפתרון הכירורגי עשוי לפתור את בעייתך, ויש שקול זאת בין חלופות טיפול אחרות, בעיקר על בסיס הגדרה מדוייקת יותר של מיקום השרירן. בכל מקרה, לא לטפל זה ממש לא נכון.
פרופ. יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה, אך האם אפשר לדעת
ענת בלום19/01/2013כלומר האם הרופא שהתקין לי את המירנה יכול לדעת אם הדימומים הכבדים היו על רקע חוסר איזון הורמונלי או על רקע המיומה?
הרי המיומה קיימת מזה כמה שנים, אמנם גדלה אם הזמן אך איך הוא יכול לדעת?
הוא המליץ לי על מירנה שעצם שהותה תקטין את גודל הדימומים.
שאלה שניה ששאלתי ומאוד אשמח אם תוכל לענות: אילו השלכות יש על הגוף לכריתת רחם (ללא כריתת השחלות)? אינני מעוניינת להרות שוב. האם זה גורם להזדקנות מוקדמת או כל תופעה אחרת? מאוד מאוד אודה לתשובתך.
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קודם כל תודה רבה, אך האם אפשר לדעת - תגובה
פרופ' יונה תדיר19/01/2013בנוכחות מיומה, הדימום הוא מהמיומה!! רופאים נוהגים לעשות שימוש גורף במירנה תוך תקווה שזה יפחית את כמות הדימום גם על רקע זה. לעיתים זה מפחית דימום גם מסוג זה, אך לפרק זמן מוגבל. כריתת רחם ללא כריתת השחלות לא אמורה להשפיע על הגוף. לאחר תקופת החלמה, ומשך ההחלמה הוא פועל יוצא של סוג הניתוח, תשכחי מזה ותשאלי את עצמך מדוע לא עברת זאת קודם לכן.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההסבר המפורט, אתה מקסים
ענת בלום19/01/2013אשמח אם תוכל להמליץ לי איפה כדאי לי לעבור את הניתוח (במידה ויוחלט שכך).
אתה יכול בבקשה לשלוח לי לכתובת המייל. מאוד אודה על כך. קראתי שבניתוחים לפרוסקופיים דרושה מיומנות גבוהה שפחות זמינה מרוב הרופאים שמבצעים בחתך בטני.
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על ההסבר המפורט, אתה מקסים - תגובה
פרופ' יונה תדיר19/01/2013תודתי, ושכרי בתודתך. אכן, מדובר במיומנות השמורה לקבוצה מצומצמת יחסית של רופאים/ות ומחייבת עבודת צוות וציוד מתאים. מאידך, היא אינה שמורה לאיש אחד ופרטים על בעלי/ות המיומנות ניתנת לאיתור בדרכים שונות, בין היתר בהמלצת קופות החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?