גידול מהיר של מיומות

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• גידול מהיר של מיומות
    מודאגת
    29/01/2013

אני בת 44, ולאחרונה התגלו אצלי מעל 4 מיומות הגדולה שבהן היא 8 ס"מ. הרחם מוגדל כבשבוע 18. לפני שנה בדיקה גניקולוגית תקינה, וUS האחרון שבצעתי היה תקין לפני 3.5 שנים. אין לי שום תופעות לוואי מהמיומות. הומלץ לי על כריתת רחם מלאה, כולל צוואר הרחם. כמו כן באחת השחלות התגלה ממצא היפואקוגני לא צלול ויתכן והיא תכרת גם כן.
    האם אין מנוס מכריתת הרחם? היכן כדאי לקבל חוות דעת שניה? ברקע הרפואי שלי APLA גניקולוגי, פפילארי קרצינומה ואמא עם סרטן שד בגיל מבוגר. כמו כן, בתקופה האחרונה העלתי כ 10 ק"ג למשקלי, והורדתי אותם ב-3 חודשים האחרונים כך שיתכן שקצב גידול המיומות יקטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול מהיר של מיומות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול מהיר של מיומות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    30/01/2013

תוכלי ללכת לייעוצים נוספים, לשמוע חוות דעת נוספות, אולם אין זה סביר להניח שיהיה יועץ אשר יקח אחריות על המלצה שונה מזו שקבלת. כריתת הרחם עם או בלי צואר הרחם אינה משנה לגבי עתידך בשום צורה ומדובר בשאלה כירורגית טכנית. לא כן לגבי השחלה/ות. הממצא שאת מתארת אינו מצדיק החלטה מוקדמת על כריתת השחלה אלא רק, אולי, כריתת הציסטה והחלטה אם יש הצדקה להוסיף כריתה אחרי בדיקה פתולוגית או על פי מראה השחלה במהלך הניתוח.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת נוספת

מודאגת
    31/01/2013

לאן כדאי ללכת לחוות דעת נוספת (אני מאזור ירושלים)?

האם יש סכנה בפעילות ספורטיבית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו