כריתת שחלות בניתוח כריתת רחם?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• כריתת שחלות בניתוח כריתת רחם?
    שירלי
    31/01/2013

שלום רב

לצערי הרב, בשל מיומות גדולות ברחם עלי לעבור ניתוח כריתת רחם עם פתיחה של הבטן.

אני בת 48 - מחזור פעיל ורגיל (ומדויק כמו שעון) והשאלה שלי היא מה לעשות לגבי השחלות - האם לכרות גם אותן?

עד כה הייתי בטוחה שכן, לא ידעתי על חשיבותן גם לאחר תום המחזור, אבל הבנתי שיש לשחלות חשיבות רבה גם לאחר המחזור ולמשך תקופה עד גיל 60 בערך.

אין לנו במשפחה סיפור של סרטן שחלות, והדילמה היא מה עדיף לכרות את השחלות כדי למנוע חששות מסרטן כזה או שמא להשאירן עם הסיכון הכרוך בכך אך עם התוספת שהן נותנות לגוף.

אני מאד חוששת מהטראומה של הגוף עם יוצאו השחלות.

ואותה השאלה לגבי צוואר הרחם - מה נהוג לעשות - ומה המשמעות?

תודה לעצתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת שחלות בניתוח כריתת רחם? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    31/01/2013

לצואר הרחם אין משמעות ומדובר בשאלה טכנית של קלות הניתוח. את השחלות מקובל כיום להשאיר, בודאי כאשר הן מתפקדות בגיל זה ויכולות לתפקד עוד מספר שנים. נכון הדבר שזה מחייב מעקב על מצבן במהלך השנים שלאחר מכן, אך יש לנו עוד מספר אברים חיוניים בגוף שעלינו לשמור על בריאותם ותקינותם ואיננו כורתים אותם למטרות הגנה או מחרדות.
    פרופ. יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו