מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כריתת רחם משפיעה על השחלות?ענת בלום15/02/2013
שלום רב,
הוצע לי לעבור כריתת רחם ללא כריתת השחלות וצוואר הרחם.
אני בת 46.5
הבנתי שהשחלות מוזנות בדם ישירות ממערכת הדם וגם מדם שחוזר מהרחם.
האם לאור זה צפויה פגיעה בתפקוד השחלות אחרי כריתת רחם?
זאת אומרת, מה הסיכוי שגיל המעבר יוקדם לאור כריתת הרחם?
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כריתת רחם משפיעה על השחלות? - תגובה
פרופ' יונה תדיר17/02/2013שאלתך טובה. אכן, תאור אספקת הדם נכון, אך אם יש פגיעה היא מינימלית ואין בכך כדי לשנות את ההחלטה על ניתח, אם אכן את זקוקה לניתוח מסיבה כלשהי אשר לא פרטת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה היא המצאות מיומה תוך דפנית
ענת בלום17/02/2013בגודל כ6 ס"מ. הדימומים בשנתיים האחרונות הפכו גדולים.
לגבי אולטראסאונד ממוקד - זה לא כלול בסל ועולה (לפי מה שהבנתי הרבה).
הרופא אמר שזה מה שמומלץ - ניתוח לכריתת הרחם.
פרופ' תדיר, בבקשה תענה לי - מה הסיכוי לפגיעה בתפקוד השחלות ולהקדמת גיל המעבר, עפ"י ניסיונך. מה אחוז המקרים בהם בעמת חלה הקדמה של גיל המעבר?
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב אבל הכתובת לא עובדת
ענת בלום18/02/2013תודה רבה על המענה.
לגבי הכתובת למאמר שנתת. ניסיתי אבל לא הצלחתי להפעיל אותה.
אולי תוכל בבקשה לכתוב לי מה הקריטריונים להקדמת גיל המעבר בקבוצת הנשים הזו כלומר מה מאפיין את התופעה, כדי שאוכל לדעת אם אני כלולה בה.
אין ספק שאם הדימומים קיצוניים ונגרם נזק אז מן הסתם ברור שחייבים לטפל,
אלא שאין כרגע ברשותי מספיק נתונים אם זו הדרך האופטימלית.
מה שכן, אני שמה לב שהרופאים משום מה ממהרים מאוד להפנות לכריתת רחם ואפילו לא מציעים דרך להפטר מהמיומה באיזו שהיא דרך אחרת. רפרטואר האפשרויות לכך די גדול ואפילו לא הוצאה לי דרך אחת. כששאלתי למשל על אולטראסאונד ממוקד נאמר לי שזה עולה הרבה כסף ואפילו לא דיברו על מידת יעילותו.
מאוד אודה אם תוכל ליידע אותי במה מאפיין את אותה קבוצת נשים שבה גיל המעבר הוקדם למרות השארת השחלות.
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה שוב אבל הכתובת לא עובדת - תגובה
פרופ' יונה תדיר18/02/2013מדובר במגוון רחב של מאפיינים ולא ניתן לקחת מאמר בודד ולהפוך אותו לורה דרך. נתתי או בתור דוגמא, ואולי טעיתי בכך. רפואה אינה מתמטיקה וכל נסיון לבחון התאמה על סרגל מחטיאה (לדעתי) לדרך קבל החלטות. צודקים הרופאים איתם שוחחת. בגילך אין הצדקה לבצע ניתוח בו מוציאים רק את המיומה. אם יש הצדקה לנתח אזי נכון לבצע כריתת רחם ללא כריתת השחלות.
לגבי האולטרהסאונד הממוקד יהיה עליך להיוועץ עם המרכז בו הפעולה מתבצעת. בכל מקרה עליך להבין שהמיומה אינה נעלמת בעקבות טיפול זה אלא קטנה במקצת ודעות הרופאים על טיפול זה חלוקות.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה שממנה אני כל כך חוששת
ענת בלום19/02/2013מהקדמת גיל המעבר היא שגם אמי ז"ל וגם סבתי ז"ל סבלו באופן חמור מאוסטאופורוזיס וננמכו מאוד למרות נטילת סידן רב. אמי סבלה גם משברים לא מעטים.
אני יודעת שיש טיפול שונה כיום לאוסטאו' אבל אני מעוניינת לדחות ככל שניתן את ההדרדרות.
לכן אשמח לדעת למה אמרת 'בגילך' - למה בעצם נוטים לכרות רחם בגלל הגיל, האם יש חשש לגידולים מסוכנים ברחם גם למי שאין לה היסטוריה במשפחה?
למה לא להוריד את המיומה ודי?
למה הנטיה הגורפת הזו? הרי אם יוקדם גיל המעבר זו בעצם זקנה מוקדמת את זה אף אחד ואחת לא רוצה. פרט לזה יש לי ילדה בת 7.5 שאני רוצה להיות לה אמא - לא זקנה - ככל שניתן. היה נדמה לי שיש מספר אופציות לטיפול במיומות מעבר לכריתת רחם?
והאם הבנתי נכון שאין לך או לרופאים בכלל, בעצם איזה שהוא מושג לגבי הסיכוי להקדמת גיל המעבר בכריתת רחם (ללא כריתת שחלות כאמור)....??? אתם פשוט לא יודעים???
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיבה שממנה אני כל כך חוששת - תגובה
פרופ' יונה תדיר19/02/2013שאלותיך טובות, אבל חסר לך פרטים רבים כדי להבין את המכלול כדי לקבל החלטה מושכלת. לדוגמא: אם אכן יש לך סיפור של אוסטאופורוזיס במשפחה זה מצדיק שבעתיים טיפול חלופי בהורמונים עם כניסתך לגיל המעבר. גם אם תכנסי לגיל המעבר חצי שנה מוקדם יותר בגלל כריתת רחם ושינוי באספקת הדם למחלות עקב כך, מה שלא בהכרח יקרה, הרי שיש לך שנים רבות (+6 חדשים) לבלות בגיל המעבר. נשים חיות כיום בגיל המעבר יותר מאשר בכל שלב אחר בחייהן, ולכן, טפול הורמונלי חליפי יגן עליך במידה רבה בפני סיבוכי דלדול עצם והפרש מספר החודשים, או אולי שנה, נו .... אז מה? אלה הדברים החשובים. ואם תכנסי לחששות מיותרים מטיפול הורמונלי חליפי (כמו נשים רבות החוששות מכך ללא הצדקה) תכנסי לסבב טעויות אחר.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?