מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמבוליזציה של הרחם צנתור-בקשת מידעאתי14/03/2013
אני בת 41, אני עוברת עוד 3 יים צנתור של עורקי הרחם כתוצאה מכ 5 שרירנים גדולים ומדממים.
אני מאד מבקשת לשמוע ממי שעברה או יודעת מה קורה אח"כ, אין לי שמץ מושג ואני ממש זקוקה לתגובות.
מאד מודה ומחכה לתגובותיכן.
תודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמבוליזציה של הרחם צנתור-בקשת מידע - תגובה
פרופ' יונה תדיר14/03/2013לא פנית אמנם למנהלי הפורום, ואין במענה זה כדי למנוע תשובות מציבור הנשים אליו פנית. נהפוך הוא. שאלתך טובה ותקוותי שתהיינה תשובות. לצערי לא עברו את הטיפול בישראל נשים רבות (מסיבות שתוזכרנה בהמשך) והסיכוי שיהיה מענה לשאלתך בפורום לכן קטן. כמי שניסה לקדם טיפול זה בישראל, וריכז קבוצה יחסית גדולה של נשים שעברו את הטיפול, ניתן היה לתת לך אפשרות לשוחח איתן, אך לצערי, מטעמי חסיון מידע הדבר לא אפשרי, ודאי ללא קבלת אישורן המקדים.
כללית ייאמר כי פעולת הצינתור נעשית תחת הרדמה מותנית/אזורית (אפידורלית) על מנת למנוע כאב מקומי העלול להגרם עקב תהליך התכווצות השרירן. מקובל לאשפז כיממה לאחר הצינתור לצורך השגחה והמשך טיפול נוגד כאב. מחקרים מעידים על שביעות רצון רבה בקרב הרוב המכריע של המטופלות. במהלך העשור האחרון פורסמו השוואות של גישה זו לשיטות ניתוחיות ואחרות והתוצאות מעידות על כי שיטה זו תופסת מקום של כבוד כיעילה ומבוקשת בין מגוון טיפולי הבחירה. במעקב בן שנה לאחר הפעולה נמצאה ירידת משמעותית בנפח השרירנים (עד כ 55% לעומת הנפח המקורי) וכמוכן נמצא במעקב של כ-5 שנים כי אכן, נמנעת התערבות כירורגית כמעט בכל הנשים אשר בחרו לעבור טיפול זה. תופעת הלוואי העקרית היא כאבים הנמשכים כשבוע, וזאת, עקב חסימת כלי הדם ותהליך הנמק שנגרם למיומה בעקבות חסימת כלי הדם.
מבלי לדעת פרטים אני משוכנע שהרופא/ה שהמליץ/ה על הטיפול אכן בחרה בקפידה רבה את התאמתך לטיפול זה מתוך מגוון חלופות הטיפול הקיימות כיום.
ולסיכום, הסיבה מדוע הטיפול אינו שכיח בישראל אינו קשור להצלחות בו אלא לשיקולים אחרים, בין היתר, העובדה שהטיפול מחייב עבודת צוות רב תחומי אשר לא תמיד זמין בארץ
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אתי14/03/2013פרו' תדיר,
תודה רבה על תגובתך,
אכן הטיפול דורש עבודת צוות מתחומים שונים - רדיולוג + גניקולוג,
אני בעזרת אדם קרוב אלי שהוא מקשר בין תחומים שונים ברפואה וכך מגיע לתוצאות מדהימות.
קישר עבורי את הרופאים.
אני חושבת שכדאי מאד להמליץ ליותר נשים את הטיפול וכך תהיה לו התבססות .
אני מחכה לעוד תגובות של נשים שעברו את התהליך.
תודה דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנתור של עורקי הרחם
אתי02/04/2013שלום וקיץ בריא,
עברתי את הצנתור / אמבוליזציה של עורקי הרחם,
טיפול קצר עם החלמה ממש לא פשוטה, אני כשבועיים אחרי, מחכה מאד לוסת (כמו שלא חיכיתי לה כל חיי...) כי הבנתי שאז יצאו רוב השרירנים וכל ה"עינינים".
עדיין אין כל שינוי בהקפי הבטן.
אם זה מעניין אני אשמח לקבל תגובה ואמשיך לדווח.
בינתיים ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צנתור של עורקי הרחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר03/04/2013ההחלמה אמורה להיות מלווה בטיפול ומעקב נגד כאבים, וביקורת אם לא מדובר בהליך דלקתי. זו אחת הסיבות מדוע מדובר בטיפול המחייב צוות של גינקולוג ורדיולוג.
לא ברור מהערתך למה הכוונה "יצאו רוב השרירנים והעניינים", ומאחר ואיני מכיר אותך או מה היה מצבך קודם לביצוע הפעולה לא ניתן להתייחס. כך גם להערה על "הקפי הבטן".
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן יש אצלי רדיולוג שצנתר וגניקולוג
אתי03/04/2013שאחראי על המעקב.
אני כותבת כאן גם מהסיבה שחשוב לי מאד שעוד ועוד נשים תוודענה לפעולה הזו שלא כרוכה בכריתת רחם (אם היא מצליחה) אמנם צריך הרבה יותר סבלנות.
אני, כמו שכתבתי גיליתי את מצבי לאחר בדיקת דם שהעלתה המוגלובין נמוך (6).
US גניקולוגי שהראה את כמות השרירנים וגודלם.
ואני מחכה שיצאו כל הנמקים נוצרו כתוצאה מחסימת אספקת הדם אליהם ומקווה שהרחם תתכווץ והבטן תרד.
אני מסתובבת עם בטן "הריונית" לחלוטין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי 5 שבועות, המצב ככל הנראה לא טו
אתי23/04/2013הייתי אצל הגניקולוג אתמול והוא ראה שהרחם לא התכווצה, היא עדיין מלאה שרירנים.
לפי דבריו אין מנוס מכריתת רחם...
חבל על שבועות של סבל ... (ןכסף)
ד"ר תדיר, אני מנסה לארגן לעצמי "מאזן" יתרונות וחסרונות לכריתת רחם ואני קוראת (כאן) ושומעת כל מיני דעות.
הרופא אמר לי שזו ההצעה שיש לרפואה להציע והיא בטוחה.
אני מאד אשמח לקרוא את דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אחרי 5 שבועות, המצב ככל הנראה לא טו - תגובה
פרופ' יונה תדיר23/04/2013מאחר ואיני מכיר אותך אוכל לתת רק המלצות כלליות. חובה עליך להבין שצנתור עורקי השרירן/ים אינו מחסל את השרירנים אלא רק מכווץ אותם, ותהליך זה נמשך מספר חודשים. בשלב ראשון טיפול זה מפחית את עוצמת דימום הווסת (לאחר חודש-חודשיים) וטיפול זה מומלץ לכן בעיקור לנשים הסובלות מדימומים חזקים. דברים אלה יש לקחת בחשבון מראש ולכן כל כך חשוב שפוץ הפעולה בין הרופא המצנתר לגינקולוג שלך. אין לקבל החלטה על טיפול נוסף, או אחר, אלא רק לאחר כ 4-6 חודשים. זאת, אלא אם כן יש סיבוך כתוצאה מזיהום, חום, צמרמורות וכיוב' המחייבים התייחסות בהתאם, ולעיצים בהקדם, אך לא נראה מדבריך שזו בהעיה אצלך.
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אחרי 5 שבועות, המצב ככל הנראה לא טו - תגובה - תגובה
פרופ' יונה תדיר23/04/2013התייחסות כגון זו ניתנה לך גם בתשובתי הראשונה בה נכתב... :
במעקב בן שנה לאחר הפעולה נמצאה ירידת משמעותית בנפח השרירנים (עד כ 55% לעומת הנפח המקורי) וכמוכן נמצא במעקב של כ-5 שנים כי אכן, נמנעת התערבות כירורגית כמעט בכל הנשים אשר בחרו לעבור טיפול זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז צריך עוד סבלנות
אתי23/04/2013תודה על התגובה (המהירה) המקצועית,
אני מאד שמחה על התקוה ואהיה בקשר עם צוות הרופאים על כך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעניין הצינתור
מודאגת28/04/2013היי אתי,
האם תוכלי לומר היכן את מבצעת את הצינתור? ומי המליץ לך? גם אני ביררתי אבל נאמר
לי שזה דיי ניסיוני בארץ, אני אמורה בעוד כמה ימים לעבור ניתוח לכריתת השרירן בפיחת בטן בהמלצתו של פרופ' תדיר ובכל זאת מעניין אותי לברר אשמח אם תוכלי לתת יותר פרטים.
תודה ושהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עברתי את הטיפול בנארא, אפשר גם
אתי29/04/2013פרופ' תדיר הינו אחד המומחים בתחום לפי מה ששמעתי מסביבי.
ולפני שאת עוברת טיפול אחר כדאי לך מאד לבדוק את הצנתור, אולי לדחות את הניתוח.
צנתור הוא ללא פתיחה כלשהיא ומבוצע בהרדמה אפידורלית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני עברתי את הטיפול בנארא, אפשר גם - תגובה
פרופ' יונה תדיר29/04/2013כמי שממליץ על הצנתור במקרים המתאימים , במגבלות עבודת צוות (רדיולוג גינקולוג) אין כל דרך להסיק מסקנו ממקרה אחד למקרה אחר. אינני מכיר את הגב' המשיבה ותודתי למחמאותיה. יחד עם זאת חשוב להדגיש כי כל מקרה הוא כה שונה מהשני שכל ניסיון להשוות בין הנשים על בעיותיה של כל אחד הוא חביב, אך הוא מיותר ולא רלוונטי. בכל מקרה חשוב להדגיש שלא מדובר בטיפול ניסיוני. הצנתור הוא טיפול מקובל בעולם מזה כ 15 שנה וממומן ע"י כל חברות הביטוח בעולם, וזה המדד השוב ביותר בעולם למה ניסיוני ומה לא. חברות ביטוח בעולם הנאור אינן ממנות טיפול ניסיוני.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?