מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאריות ברחם או משהו אחר?שירה01/05/2013
מקווה שאני כותבת בפורום הנכון....
לאחר הפלה עברתי אולטרסאונד למעקב חלל הרחם.
במכתב הסיכום של הרופא נכתב:
"... בחלל הד קו אמצעי לא סדיר 26 מ"מ באספקט פונדלי החזר אקוגני לא רגולרי 26X12X17 מ"מ בתוכו זרימה מהקיר הפונדלי - שאריות?..."
במכתב ממכון האולטרסאונד, אחרי התהייה לגבי שאריות ציינו שייתכן שמדובר במשהו אחר, שנכתב בראשי תיבות לועזיות (שלוש אותיות). לצערי אין בידי את המסמך הזה ואיני יודעת מה היו אותן ראשי תיבות. הייתי שמחה אם אתם יכולים לשער מהם אותם ראשי תיבות.
בע"פ הוסבר לי ע"י רופא אחד שמדובר בכלי דם של חיבור בין עורק ווריד- שזהו מצב נדיר והוא מסופק אם אכן מדובר בזה. רופא אחר הסביר לי את ההשלכות: שאם אכן מדובר בכלי דם זה, יש סיכון לפציעה בביצוע גרידה, ולכן אם הדבר הזה לא יצא מעצמו עוד כמה זמן- יערכו לי צילום תחת הרדמה כדי לברר מה זה הדבר הזה, ותוך כדי ינקו את הרחם.
אשמח אם יש לכם מושג להגיד לי עפ"י הנ"ל מה היו אותן ראשי תיבות? מה הפרוש שלהן? (נראה לי שהאות V היתה חלק מאותן ראשי תיבות-לא בטוחה).
והאם יש לכך השלכות לגבי כניסה נוספת להריון/ סיבוכים אחרים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיתי שיש פורום מיוחד לאולטרסאונד
שירה01/05/2013אני מעבירה את שאלתי לשם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?