שאריות ברחם או משהו אחר?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שאריות ברחם או משהו אחר?
    שירה
    01/05/2013

מקווה שאני כותבת בפורום הנכון....

לאחר הפלה עברתי אולטרסאונד למעקב חלל הרחם.
    במכתב הסיכום של הרופא נכתב:
    "... בחלל הד קו אמצעי לא סדיר 26 מ"מ באספקט פונדלי החזר אקוגני לא רגולרי 26X12X17 מ"מ בתוכו זרימה מהקיר הפונדלי - שאריות?..."

במכתב ממכון האולטרסאונד, אחרי התהייה לגבי שאריות ציינו שייתכן שמדובר במשהו אחר, שנכתב בראשי תיבות לועזיות (שלוש אותיות). לצערי אין בידי את המסמך הזה ואיני יודעת מה היו אותן ראשי תיבות. הייתי שמחה אם אתם יכולים לשער מהם אותם ראשי תיבות.

בע"פ הוסבר לי ע"י רופא אחד שמדובר בכלי דם של חיבור בין עורק ווריד- שזהו מצב נדיר והוא מסופק אם אכן מדובר בזה. רופא אחר הסביר לי את ההשלכות: שאם אכן מדובר בכלי דם זה, יש סיכון לפציעה בביצוע גרידה, ולכן אם הדבר הזה לא יצא מעצמו עוד כמה זמן- יערכו לי צילום תחת הרדמה כדי לברר מה זה הדבר הזה, ותוך כדי ינקו את הרחם.

אשמח אם יש לכם מושג להגיד לי עפ"י הנ"ל מה היו אותן ראשי תיבות? מה הפרוש שלהן? (נראה לי שהאות V היתה חלק מאותן ראשי תיבות-לא בטוחה).
    והאם יש לכך השלכות לגבי כניסה נוספת להריון/ סיבוכים אחרים?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאריות ברחם או משהו אחר?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראיתי שיש פורום מיוחד לאולטרסאונד

שירה
    01/05/2013

אני מעבירה את שאלתי לשם.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו