מקור הכאב

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מקור הכאב
    ש
    21/07/2013

היי

יש לי שרירן בקוטר 6 ס"מ בדופן אחורי תחתון שמאלי סב סרוטי.
    אין כאב כשנוגעים בשרירן מבפנים, לא על ידי המיתמר ואל ידנית. ממש כלום.

הכאב מוגדר ככאב עצבי, אין לחץ של השרירן על איבר כלשהו אין דימומים מוגברים בוסת, אין אנמיה. אבל יש כאבים באגן צד שמאל, בגב התחתון, כאבים עמוקים. כרוניים, שמצריכים משכחים קלים מדי פעם.

אני חוששת מניתוח להסרתו בגלל שעדיין לא ילדתי ואני חוששת מפגיעה ברחם.

דרך איזו בדיקה אפשר לדעת בודאות שהכאב נגרם מהשרירן ולא ממשהו אחר, למשל אנדומטריוזיס, הידבקויות או כל דבר אחר?

מה הטעם לעבור ניתוח אם לא ברור בוודאות שהשרירן הוא הסיבה לכאב?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקור הכאב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקור הכאב - תגובה

ד''ר רועי משיח
    21/07/2013

אין בדיקה טובה המכוונת למקור הכאב למעט בדיקה נאורולוגית טובה. הדרך לאבחן אנדומטריוזיס היא בניתוח. את צודקת בכך שאין מקום לניתוח בשל כאב, אם מקורו לא מהשרירן. מנסיוני נדיר ששרירן כואב לא במחזור.
    בהצלחה
    ד"ר רועי משיח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר משיח

ש
    03/08/2013

ותודה רבה, סופסוף מישהו שמתייחס לחשש שלי בצורה הגיונית ולא ממהר להמליץ על ניתוח.

כרגע לפנות לנוירולוג לבירור הכאב או שגניקולוג אמור לבצע את הבדיקה הנוירולוגית שהצבעת עליה?

הכאבים קשים, ואני חייבת רופא טוב שיחסוך לי טירטורים וניתוח מיותר, תוכל להמליץ לי על רופא שמומחה בלאתר כאב כזה?

אגבלמה זה מוגדר ככאב עצבי? הבנתי שרוב הסובלות מכאבי מיומה סובלות גם מכאבים בגב, באגן וכו', אז איך יודעים שאצלן המיומה אשמה ואצלי זה "עצבי" כמו שהרופאה אמרV?

ושאלה נוספת - ייתכן שהשרירן לוחץ על עצב ואז בכל מקרה חייבים להסיר אותו?

תודה רבה!

:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לעדכן בבדיקה האחרונה -

ש
    03/08/2013

בבדיקה גניקולגית נמצא שיש כאב חזק מאוד בשחלה שמאל וברצפת האגן, אבל השרירן לא כאב כלל גם במגע חזק.

יש לך מחשבה על כיוון אחר?

ושוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לעדכן בבדיקה האחרונה - - תגובה

ד''ר רועי משיח
    04/08/2013

שלום רב
    איננו נוהגים להמליץ על רופא ספציפי מטעמים מובנים בפורום. אומר רק שבכל בית חולים גדול קיימת מרפאה לכאבי אגן כרונים ( לפחות בוולפסון ובתל השומר) ושם נמצאים רופאים המצויים בנושא. יתכן ומדובר על כאב עצבי, על אנדומטריוזיס או על גודש ורידי האגן. לא אוכל להתייחס מעבר לכך ללא בדיקה.
    בהחלט יש מקום לבירור הכאבים
    בהצלחה
    ד"ר רועי משיח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ש
    04/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו