מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירנים אחרי צנתוראתי21/08/2013
שלום לכולם,
שלום ד"ר תדיר,
כמה משפטים לקוראות הפורום,
אני בת 42 יש לי כ4-5 שרירנים בגודל של בין 3-5 ס"מ כל אחד,
גיליתי אותם בעקבות המוגלובין נמוך מאד -6 (ובטן של חודש שביעי...)
ועברתי צנתור של עורקי הרחם ע"מ לעצור את הדמום מהשרירנים ולהקטין (או אולי לחסל) אותם.
כיום אני כ 5 חודשים אחרי הצנתור, ההמוגלובין התאזן, ולכן כנראה הדימום מהשרירנים נעצר.
בבדיקות U.S. נראה שהשרירנים מתקטנים (הבטן נשארה גדולה!)
בביקורי במרפאתך אתה אמרת לי שנראה שהצנתור הצליח ושיש לחכות כ חצי שנה ע"מ להגיע לאיזון ממשי.
יש לי 2 שאלות שאשמח שתענה לי (יש לי תור לרופא רק בעוד חודש)
1. בחודש האחרון אני רואה בהפרשות מהרחם (?) כדוריות קטנות, אני מניחה שהן מהחומר של הצנתור, האם זה תקין?
2. לאחר הוסת האחרונה, כ4 ימים אחרי, התחיל לי דימום שנמשך כבר שבועיים והוא הולך ומתגבר, אני מקוה שזה לא מדאיג.
אני רוצה לצין שאף פעם לא סבלתי מדימומים.
מאד מחכה לתשובה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירנים אחרי צנתור - תגובה
פרופ' יונה תדיר21/08/2013התופעה שאת מתארת, של יציאת גבישים, היא אכן קשורה לצינתור. החומר המוזרק לעורק מורכב מחלקיקים קטנים, בגודל מיקרוסקופי, וחוסם את זרימת הדם עובר עם הזמן תהליך של התגבשות וכאשר מדובר בשריונים הקרובים לדופן הפנימי (לרירית הרחם) קורה לעיתים שעם התכווצות השרירן יש פליטה של גבישים. לעניין הדימום: איני יודע במי מדובר? בת כמה את? ואני מניח שלא עברת את הצינתור דרכי. לכן לא ניתן להתייחס אלא רק במענה כללי. בכל מקרה, קורה באחוז קטן של המקרים שהשריון חוזר לגדול ולכן עלולה לחזור תופעת הדימום. עלייך לוודא זאת עם רופא/ת הנשים אשר ליוותה את הטיפול בך. שהרי הצינתור מבוצע ע״י רופא רדיולוג, אבל המעקב הצמוד נעשה ע״י רופא/ת נשים.
פרופ׳ תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום אחרי הצנתור
אתי21/08/2013לפני הצנתור היה ככל הנראה איבוד דם רב, אבל אני לא ראיתי אותו חיצוני.
רק בזמן הוסת שאז היה דימום כבד ביותר ולכן אני מתפלא כאן שיש דימום כל הזמן חיצוני.
אני הייתי אצלך לפני כחודש אחרי שהתכתבנו בפורום, אני מניחה שאני לא היחידה ולא מצפה שתזכור.
אכן לפי המלצתך קבעתי תור לרופ נשים רק שהתור הוא בעוד חודש ואני מתלבטת האם זה דחוף וכדאי לחפש תור מוקדם יותר.
בכל אופן תודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דימום אחרי הצנתור - תגובה
פרופ' יונה תדיר21/08/2013דימום משרירני רחם הוא תמיד ״חיצוני״. אכן, כדאי להפגש עם הרופא/ה המלווה. זה לא מאד דחוף אבל מצדיק ביקורת תוך פרק זמן של כשבוע. כדאי גם לחזור על בדיקת ההמוגלובין והברזל.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?