שרירן ו DHEA

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן ו DHEA
    מאיה
    11/09/2013

ערב טוב,
    אני בת 39.5 והרופא נשים המליץ לי לקחת DHEA 75 מ"ג ביום, לפני הפריה,
    עקב תגובה שחלתית ירודה.
    יש לי שרירן גבעולי כבר 3 שנים בגודל 30 ממ
    ועוד כמה קטנטנים שלא אמרו לי אפילו את גודלם.
    קראתי באיזה מאמר באינטרנט שכדאי לשקול את העניין במידה של שרירנים מאחר ובכל זאת מדובר בהורמונים.
    יחד עם זאת הרופא נשים שלי כלל לא דיבר איתי על תופעות לוואי, מלבד עור שומני, או פצעונים או שיעור ייתר קל שעלול רק לקרות בעקבות ההורמון.
    אני ממש רוצה להיכנס להריון ולעשות מה שנדרש כדי לשפר את הרזרבה השחלתית, יחד עם זאת , אני רוצה לדעת שהכל בסדר ואני יכולה להמשיך לקחת אותו למרות השרירן, ואם לא, אחשוב פעמיים?

אודה על תשובכם,
    מאיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ו DHEA

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן ו DHEA

מאיה
    15/09/2013

בוקר טוב,

יש תשובות בשבילי ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ו DHEA - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    15/09/2013

לא ציינת בשאלתך אם הרית ו/או ילדת בעבר. בכל מקרה, בגיל 39.5 עם תגובה שחלתית ירודה ורצון להרות, הדבר האחרון שצריך להטריד אותך זו השפעת DHEA על שרירן בגודל 3 ס"מ. יש הטוענים של DHEA יש השפעה חיובית על שימור הרזרבה השחלתית, ואם יש בהנחה זו אמת אזי ניתן לעשות בכך שימוש מבוקר, (ע"י מומחה/ית המכיר/ה את פעילות שחלתך ועוקב כראוי אחרי מדדים שונים של הרזרבה השחלתית שלך).
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו