שרירן

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן
    נטלי
    24/10/2013

שלום, אני בת 33 ואחרי לידה שניה הופיע אצלי שרירן בגודל 1 סמ בהריון השלישי הוא צמח ל-8 סמ. עכשיו אחרי הריון אני כמעט 8 חודשים והוא עדיין באותו גודל פחות או יותר, השאלה שלי האם הוא יחזור לאותו גודל שהיה או שישאר בגודל זה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    24/10/2013

שרירני רחם, כפי שחווית, גדלים מהר מאד במהלך ההריון. זאת, בין היתר, מאחר ויש להם הרבה הורמונים והרבה אספקת דם, ואת שניהם השרירנים ״אוהבים״. בד״כ השרירנים קטנים לאחר ההריון, למידות דומות, ואולי מעט יותר גדולות, מאשר לפני ההריון. תהליך זה מתרחש במהלך -6- 3 החדשים הראשונים לאחר הלידה. במידה ושרירני הרחם שלך לא חזרו לגדלם הטרום הריוני במשך כ 8 חדשים, הסיכוי שזה יקרה עכשיו קלוש ויש לראות בגודל זה את גדלם הבסיסי, ממנו רק יגדלו, אט אט, כם הזמן. יש הצדקה לבדוק באולטרהסאונד איכותי מה מיקומם, מה התסמינים להם השרירנים גורמים, ולהחליט על טיפול בהתאם.
    פרופ. יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו