מיומה וכאבים

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה וכאבים
    טלי
    10/11/2013

שלום ,
    מזה זמן רב אני סובלת מכאבי אגן , גב תחתון ,רגלים ולחץ על שלפוחית השתן במהלך החודש
    ובעיקר לפני קבלת הוסת ובמהלכה כולל דימום כבד (ללא קיצור הדימום עם מירנה 4 שנים)כאבים עמוקים וקשים הגורמים להתכווצויות ועוויתות כולל "השבתה" מפעילות יום יומית לפחות יומיים בחודש
    עם חשדותי לאנדומטריוזיס נתבקשתי לבצע אולטרסאונד וגינלי
    בבדיקה: מצרפת פענוח
    מה עושים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה וכאבים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי להוסיף

טלי
    10/11/2013

בת 40 +3 ילדים ללא תוכניות ילודה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/11/2013

הצגת הדברים רהוטה, אך ממצא האולטרהסאונד אינו שולל עדיין אנדומטריוזיס. סביר להניח שהדימומים שרת מתארת קשורים למיומה (לאור מיקומה, ועל אף גודלה) ולא ברור מדוע השימוש (עדיין) במירנה. עליך להשלים את הברור ולהחליט אם הטיפול צריך ללכת בעקבות אנדומטריוזיס, מיומה, אולי שניהם יחד?!
    בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך למענה

טלי
    10/11/2013

ראשית תודה על המענה המהיר
    שבתי לרופא המטפל לדבריו ״אין ממה להתרגש״ ביקשתי להוציא את המירנה אך הוא
    הוסיף לי כדורי אוטורגוסטן 100 לנטילה רצופה משך חודשיים
    הבהרתי לו שמשהו כאן לא מסתדר לי הענין של המירנה ותוספת פרוגסטרון , הוא הסביר כי רוצה לבצע אבחנה ושאני לא אמורה לקבל וסת כמו כן לנהל רישום כאב במידה ויש ואז לנסות להבדיל בין אנדו ....
    לי זה כואב מאוד וקשה ולא ברור לי למה להשאר עם המירנה ולהוסיף פרוגסטרון
    ממה שקראתי הנל גורם למיומה לשגשג
    אני מבולבלת וכואבת
    אודה על תשובתך
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך למענה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/11/2013

הרופא שלך נוקט באחת הדרכים המקובלות להגיע לאבחנה ואין לבקר ואתו על כך. עד כמה את יכולה, או מוכנה, לסבול מכאבים, זו כבר שאלה שעליך להתמודד איתה. אמת הדבר שפרוגסטרון גורם למיומה לגדול, אבל נכון יותר ששילוב אסטרוגן ופרוגסטרון פעיל יותר לסוג זה של השפעה לגדילה של מיומה. הדרך האחרת היא לבצע לפרוסקופיה ולהתקדם לאבחנה ו/או גם טיפול מהר יותר. אבל זו כבר פעולה כירורגית, ועל אפשרות זו עליך לדון עם הרופא.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טלי
    10/11/2013

הבנתי
    בתודה על המענה המקצועי
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו