רחם מוגדל

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• רחם מוגדל
    נעמה
    08/01/2014

שלום רב,
    אני בת 46 יש לי רחם מוגדל בין 14- 15 שבועות עם רירית של 12 ממ, לפני שנה הוא היה בגודל רגיל כמו כן יש לי שרירן בגודל 9 ס"מ שלפני שנה היה 7 ס"מ.
    המליצו לי על ניתוח.,בפתיחת בטן בגלל גודל הרחם.
    קראתי שיש סיכונים קצרי טווח וארוכי טווח כמו צניחת הנרתיק, צניחת שלפוחית השתן, הדבקויות ושיבושים בפעילות מעיים ומתן שתן ועוד.

האם במצב שתיארתי יש אופציה אחרת מניתוח?
    והאם יש אמת בסיכונים שתיארתי ואיך אפשר להמנע מהם?
    כמו כן אני עוסקת בספורט: הליכה, כדורסל וכדור עף, כמה זמן אחרי הניתוח אוכל לחזור לפעילות הספורט? אם בכלל?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רחם מוגדל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רחם מוגדל - תגובה

ד''ר רועי משיח
    08/01/2014

נעמה שלום,
    אם הבנתי נכון, רופאיך מוטרדים מהגדולה המהירה של השרירן ורוצים לשלוח אותו לבדיקה פתולוגית. במקרה כזה הטיפולים הרבים האלטרנטיביים לא יעזרו. צניחת אברי האגן קשורה יותר בלידות ארוכות ומכשירניות מאשר בניתוח כריתת רחם. פיזיותרפיה יכולה למנוע צניחת אברי האגן לאחר ניתוח
    בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחם מוגדל - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    08/01/2014

יש מגוון פתרונות לבעיה זו וההחלטה היא פועל יוצא של גודל ומיקום השרירן, ושל מיומנות המנתח/ת בסוגים שונים של ניתוחים או פתרונות אחרים. ההחלטה תלויה גם בסימפטומים, כגון דימומים. לשאלתך על סיבוכים, אלה נדירים, ועליך לשאול את עצמך מה הסיכובים של אי ביצוע הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו