מיומה ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה ברחם
    ורד
    15/01/2014

אני בת 42 סובלת מדימומים חזקים מאוד עקב מיומה, ההמוגלובין שלי כרגע 8.5 כתוצאה
    מאיבוד דם.אני מועמדת לניתוח כריתת רחם. שאלתי היא האם צריבה תוכל לפתור את הבעיה מבלי לעבור כריתה? אני מציינת שניסיתי טיפול תרופתי וגם זריקה אך זה לא עזר.
    נתוני אולטרסאונד רחם קדמי שרירני במימדים 71.76 עם מספר שרירנים אינטרהמורליות מיומה בדופן אחורי 17/18 מיומה בדופן קדמי 13/14.
    אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    15/01/2014

1. אין ספק שבנסיבות המתוארות את חייבת לקבל טיפול של ממש.
    2. המונח "צריבה" מקובל רק בהקשר לרירית הרחם ואינו מתאים כלל טיפול לבעייתך.
    3. ספק אם כריתת רחם בגיל 42 הוא הטיפול הנכון.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה ברחם המשך

ורד
    15/01/2014

תודה רבה ד"ר על התשובה הזריזה. האם יש אלטרנטיבות נוספות לטיפול בבעייתי מלבד כריתה?אני צריכה לעבור את הניתוח ביום שני ואני לא שלמה עם כך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה ברחם המשך - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    15/01/2014

מגוון חלופות הטיפול נקבע על פי מספר מרכיבים, כגון מיקום השרירנים בשכבות הרחם, קצב גידולם, סימפטומים, תכניות ילודה, וכיוב'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה שאלה נוספת ןחשובה

ורד
    15/01/2014

ד"ר שלום שוב,
    שכחתי לציין שביצעתי בדיקת פיפל שיצאה תקינה ובדיקת פפס שיצאה לא ברורה.התבקשתי לחזור על הבדיקה אבל לצערי לא יכולתי מאחר ואני כל הזמן עם דימום.
    האם יש חשש שמשהו בצוואר הרחם לא תקין וצריך לעבור את הכריתה כדי לא לאבד זמן?
    או שאפשר לסמוך על בדיקת פיפל שיצאה תקינה .אודה לתשובתך ע"מ שאדע אם לבטל את הניתוח ליום שני מבלי לחשוש שחלילה יש משהו נוסף מעבר לשרירן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה שאלה נוספת ןחשובה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/01/2014

מדובר בשתי בדיקות שונות הבודקות אזורים שונים ומתייחסות לאפשרות של מחלות שונות. פיפל בודק את רירית הרחם, ומשטפ פאפ את צור הרחם. אמנם מדובר באותו אבר, הרחם, מדובר בשני דברים שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו