מיומות ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומות ברחם
    שני
    20/02/2014

שלום, אני בת 46, לפני כ 6 חודשים בערך נבדקתי אצל רופא נשים ונמצאו אצלי ברחם 2 מיומות תת סירוזיות, האחד: 8.23 על 7.86 ס"מ והשני: 6.67 על 5.12 ס"מ. אתמול עשיתי בדיקה במכון us והממצאים הם: גודל הרחם : (מ"מ)90x86x152 רקמת רחם: שרירני הודגמו שתי מיומות, אחת צוארית בגודל: 52x63 מ"מ והשניה תוך דופנית תופסת כמעט את כל הרחם ומסתירה את רירית הרחם בגודל 93x66 מ"מ, רירית הרחם: מוסתרת ע"י המיומה שברחם, שאלות: א. האם המיומות גדלו משמעותית ויש חשד לממאיר? ב. הטכנאית אמרה לי שיש לי ביוץ, האם אני יכולה להיכנס להריון ולא יהיה נזק לי ולעובר? תודהרבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומות ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומות ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    20/02/2014

נראה שאת שואלת את השאלות הלא נכונות. במצב המתואר כאן השאלה אינה אם זה גדל באופן משמעותי או לא? ואם זה ממאיר או לא? ומאחר וממאירות בשרירנים אמנם אפשרית אך אינה שכיחה, סביר להניח שזה לא ממאיר, אבל מצבים כגון אלה לא נמדדים בסבירות סטטיסטית אלא בפתרון של ממש. ולכן גם השאלה אם זה יכול לפגוע בהריון אינה השאלה הנכונה. בנתונים אלה עליך לעבור ניתוח (ללא קשר לביוץ, כן? או לא? או מתי?) ולהוועץ ברופא/ה איזה סוג ניתוח עליך לעבור.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו