שרירן בהריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן בהריון
    יעל
    10/03/2014

אני בשבוע 6 ועשיתי אולטראסאונד אחרי דימום קל. והרופא ראה צ'יסטה על השחלה הימנית בגודל 34 מ"מ. בנוסף נצפה שרירן ברחם לא יודעת היכן בדיוק בגודל 20 מ"מ.
    מה הסיכונים בהריון כזה? הרופא במיון אמר לי לא לדאוג ורק מעקב. אבל זה הריון ראשון ואני בלחץ!!
    חשוב לציין שמעולם לא סבלתי מציסטות ועשיתי אולטראסאונד לפני חודשיים והכל היה תקין!! מה יהיה? יש סיכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן בהריון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/03/2014

מיותר לציין שאת בלחץ. השילוב של בחורה שהיא ״גם ישראלית, וגם בהריון״ זה בפני עצמו כבר ״סיבה ללחץ״. הלא כן? שהרי אין עוד מדינה בעולם בה עושים כל כך הרבה בדיקות בהריון, חלקן מיותרות לחלוטין, כדי לתת ביטוי לנוהל ״לחץ הריון מצוי״. כל זה נכתב כדי לגרום לקצת חיוך ואולי כדי להוריד קצת מהלחץ המיותר. 1. ציסטה: היא דבר מאד שכיח בגיל זה, ודאי ציסטה כל כך קטנה בתחילת הריון. מומלץ: לעקוב ולשכוח. יש ציסטות שהן לעיתים יותר בעייתיות, אבל מעקב הריון עם בדיקות אולטרהסאונד שכיחות (שגם חלקן לעיתים מיותרות) יבחין בין סוגי הציסטות ואם היא מוגדרת כ ״ציסטה פשוטה״ - מונח רפואי שגרתי, יוריד דאגה זו מסדר יומך. 2. מיומה: העובדה שלא נראתה לפני ההריון אינה אומרת שלא הייתה שם. המיומה קטנה, והיא הייתה כנראה עוד יותר קטנה, ולא ניתן היה לראותה, או שאיכות הבדיקה (או המכשיר בו בוצעה הבדיקה) היתה קצת פחות טובה, והמיומה לא נראתה. מיומה היא דבר שכיח ובגודל זה אין מה לדאוג. סביר להניח שהיא תגדל במהלך ההריון, כי זה מה שקורה למיומות בהריון, אבל פרט למעקב הריון סביר, ואפשרות להוועץ במקרה של כאבים (וזה שכיח גם ללא מיומה, אבל קצת יותר עם מיומה) אין לעשות דבר. בקיצור: חפשי לך סיבות יותר טובות ללחץ, ותזהרי כשאת נוסעת ברכב, כי זה הרבה יותר מסוכן (בלי קשר להריון כמובן, ומה את כנראה לא בלחץ.
    בהצלחה,
    פרופ׳ יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו