צנתור מיומה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• צנתור מיומה
    נטע
    09/08/2014

בת 38, יש לי שרירן בגודל 7 ס"מ, סובלת מדימומים כבדים בזמן המחזור ומכאבי מחזור חזקים.
    ההתלבטות שלי הייתה האם לטפל בשרירן באמצעות ניתוח או באמצעות צנתור השרירן.
    רופא שהתייעצתי איתו מייעץ לי לנסות קודם את הצנתור, בטענה שאם הצנתור לא יעזור, תמיד אפשר לפנות לניתוח.

שאלתי היא תוך כמה זמן מביצוע הצנתור אני אמורה להרגיש הקלה בסמפטומים, הפחתה בדימומים ובכאבים?
    זאת כדי שאוכל באמת לדעת שהצנתור עזר ושאין צורך בניתוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צנתור מיומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צנתור מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/08/2014

קשה להמליץ על טיפול, זה או אחר, בהעדר מידע בסיסי כגון תכניות ילודה, סימפטומים, מיקום השרירן, האם אחד או יותר, ומה קצב גידולו. מתן ייעוץ ללא מידע (לפחות זה) יהיה בגדר חוסר אחריות.
    פרופ׳ יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט

נטע
    10/08/2014

אני ללא ילדים וללא כוונה ללדת בעתיד.
    מדובר בשרירן בגודל 7 ס"מ, סבסירוזי, קיר קדמי.
    בנוסף עוד שני שרירנים קטנים, בגודל 3 ו-4 ס"מ, קיר אחורי.

לדברי הרופא, הרחם בגודל 14 שבועות הריון.

ההתלבטות היא בין כריתת רחם בגישה לפרוסקופית לבין צנתור מיומה.
    למרות שאין לי תוכניות ילודה מתלבטת האם כדאי להתחיל קודם בצנתור ולא בכריתה של הרחם או המיומות.

שאלתי היא כאמור אם אני מחליטה לפנות לצנתור, תוך כמה זמן אוכל לדעת האם יש תוצאות והאם לא עדיף לפנות לניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/08/2014

כאמור, החלטה על טיפול כירורגי או אחר אינה החלטה שמקבלים בפורום אנונימי באינטרנט. אנונימי, משמעותו בהקשר זה, בהעדר פרטים רפואיים אשר רק חלקם פורטו בתשובתי הקודמת ואשא התשובות להם מולידות שאלות הבהרה נוספות. וכדוגמא לאותה דוגמא: איני יודע מה זה, בגיל כה צעיר, ללא ילדים, ואין לי כוונה ללדת, ומי יודע מה ״יילד יום״ בהקשר לתכניות ילודה. למי שעדיין לא ילדה הטיפול בצינתור (עליו אני ממליץ לנשים מתאימות) אינו מומלץ עקב הסכנה לפגיעה בכלי דם לרחם, ו/או לשחלה, ופגיעה בפוריות עתידית. וזו רק דוגמא רלוונטית אחת.
    עם כל הכבוד שאני רוחש לדור הפייסבוק והטוויטר, כאשר מידע רפואי הוא כה זמין (ולא אמין) רפואה נכונה עדיין אינה נעשית בדרך זו. פורומים כגון אלה נועדו להעשרת הידע הכללי ולא לקבלת החלטות.
    פרופ׳ תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו