מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן לפני טיפול פוריות והקטנתויעלי13/08/2014
שלום,
יש לי שרירן בגודל 6 סמ שלא פוגע ברחם ולא מעוות אותו ואינו פונה לחלל הרחם (זה ממצאי בדיקת ההיסטרוסקופיה שעברתי)
הסבירו לי שאם נדרש להוציאו זה כנראה בפתיחת בטן עקב מקומו (ליד כלי דם גדול),
אני בת 41 לפני צרומת ביצית, ומתכננת הריון , אני מאד פוחדת מניתוח כזה והשלכתו מה גם שאני מתכננת הריון, הלכתי לייעוץ אצל רופא נשים נוסף ומה שהוא המליץ לי זה לא לעשות פעולה כירורגית עקב הסיכונים של איבוד דם ואיבוד רחם, אלא מתן זריקת דקטטפיל (דיכוי הורמונלי ) ל-3 חודשים אמר שיש סיכוי טוב שהשרירן יקטן או אולי ייעלם, וכך יהיה הרבה יותר קל בהריון. מפחידה אותי הזריקה הזו, ההשלכות שלה, רציתי לשמוע פרטים, כיום המחזור שלי מאד סדיר ואני מבייצת , רציתי לדעת האם ייתכן שאחרי טיפול כזה אאבד את המחזור ואכנס בגיל 41 לגיל הבלות? זה מאד מלחיץ אותי גם כן, ואני לא יודעת מה יהיו ההשלכות של 3 חודשים זריקה כזו- אשמח לשמוע על כל ההשפעות שלה והאם אתה דוגל בניתוח להוצאת השרירן (פוחדת פוחדת פוחדת) או הזריקה שאין לדעת לאיזה מקום תקח אותי ?
לתשובתך אודה
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן לפני טיפול פוריות והקטנתו - תגובה
פרופ' יונה תדיר13/08/2014איני יודע מה המקורות מהם עת שואבת מידע, ואינטרנט אינו המקור אשר עלײַו יש לבסס החלטה על טיפול. רק לצורך הבנת מנגנונים ועקרונות האינטרנט הוא מקור חשוב וטוב. ולכן אסביר בקווים כלליים: 1. כל שרירן מעוות את הרחם. העובדה שאינו פונה לחלל הרחם, או לרירית הרחם, משמעותו שלא ניתן להסירו בגישה היסטרוסקופית, אך אין בכך כדי לאמר דבר וחצי דבר על עוות גוף הרחם. רק שרירן על גבעול מעוות בצורה קלה את גוף הרחם, וזה כנראה לא מה שיש לך. כל שרירן אחר המצוי בגוף הרחם מעוות את תקינות מבנה הרחם, וככל שהוא גדל יגדל גם עוות מבנה הרחם ותקינות תיפקודו.
2. ההחלטה אם ניתן, או עדיף, לנתח שרירן (מיומה) בגישה לפרוסקופית אינו קשור לקירבה לכלי דם. הוא קשור לגדלו, מיקומו, לתכניות ילודה, ובמידה רבה גם למיומנות המנתח/ת בשיטה זו. נדיר שקירבה לכלי תהווה סיבה להחלטה על הגישה. הניתוחית המעדפת. 3. דקפפטיל, או כל גישה תרופתית או שמרנית שאינה כירורגית, לא תגרום לשרירן להעלם !!!! אין דבר כזה. שרירן יכול לקטון לפרק זמן קצר ולכן ההחלטה אם כן או לא דקפפטיל היא חלק מראיה כוללת של תכנית הטיפול, או כחלק מקדים לטיפול כירורגי או אחר.
בהצלחה, פרופ׳. יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- הקטנת שרירן או ניתוח ?
יעלי14/08/2014בהמשך לתשובתך, במידה ואני מתכננת הריון, לא עדיף לי לפני כן לקחת 3 חודשים את זריקת הדקטפיל כדי שהשרירן יתכווץ ?
אם אבחר בניתוח, הרופא אמר לי שבמשך לפחות חצי שנה לא אוכל להיכנס להריון,
כמו כן , לא ענית לי מה ההשלכות של זריקה כזו ? האם בעקבותיה אכן אאבד את הווסת לתמיד ואכנס לגיל הבלות ? הייתי רוצה לדעת מה ההשפעות של הזריקה על הגוף ועל הבריאות הכללית
תודה
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך- הקטנת שרירן או ניתוח ? - תגובה
פרופ' יונה תדיר14/08/2014לצערי, נראה שאת מנסה לקבל החלטות טיפוליות לפי האינרנט, וכפי שציינתי, לא לכך נועד. כפי שציינתי גם, איני יודע מה מצב הרחם שלך? היכן מצוי השרירן? וזאת מאחר והתאור שציינת חלקי. לכן לא אוכל להמליץ אם מומלץ לעבור ניתוח או לא.
דקפפטיל, כאמור, אינו טיפול בפני עצמו אלא מקדים בד״כ לניתוח. הוא ניתן רק למשך 3 חדשים. ולא ניתן לצפות כיצד יגיב הרחם שלך, והגוף שלך, לטיפול זה. טיפול ממושך יותר מכניס למצב דמוי גיל המעבר, אך לא סביר להניח שתאבדי את הווסת לצמיתות, אבל זה תלוי כמובן במצב השחלות שלך אותן ניתן להעריך על סמך בדיקות הורמונליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך מה לפחד
שירה07/09/2014סתם כדי לעזור לך. אני עברתי הסרת שרירן בהיסטרוסקופיה אומנם אבל זה לא פגע לי בסיכויים להכנס להריון אלא להפך זה גרם לי סוף סוף להצליח אז על אחת כמה וכמה בשיטה לפרוסקופית שזה לא בתוך הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?