מיומות וקושי להכנס להריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומות וקושי להכנס להריון
    ענב
    29/09/2014

שלום דר',

אני בת 27, מנסה להכנס להריון כבר שנתיים וחצי ,ללא הצלחה, ללא סיבה הנראית לעין.
    במהלך אולטרסאונד לפני שנתיים התגלו לי שתי מיומות האחת 26 מ"מ והשניה 21 מ"מ בקיר הקדמי. כמובן שעקב הטיפולים ההורמונליים היום הם בגודל 51 מ"מ ו35 מ"מ.
    51 מ"מ בקיר קדמי ומעליו סובסרוטי 36 מ"מ. עשיתי היסטרוסקופיה שיצאה תקינה, צילום רחם תקין, וUS תלת מימד שיצא תקין אך כתוב בו "בחתך קורנאלי חלל רחם ללא עיוות, רחם מפותל ודחוק בעקבות השרירנים" קושי בהדגמתEMJ".
    מה הכוונה ברחם דחוק? לא הצלחתי להבין מהרופא...

מה ניתן לעשות במקרה כזה? אני אמורה להתחיל טיפולי IVF, החשש שלי הוא מהגדילה של השרירנים. האם ניתן להקטין אותם או לחילופין למנוע את גדילתם ע"י טיפול כלשהו? טיפול הומאופטי? או תזונה מיוחדת?

אודה מאוד על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומות וקושי להכנס להריון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    29/09/2014

שאלתך מורכבת וספק אם מתאימה לפורום ציבורי. קשה לאמר על בסיס מידע זה עד כמה השרירנים מפריעים לך להרות. כמוכן ידוע שבנשים צעירות, בגילך, שרירנים גדלים מהר יחסית גם ללא טיפול הורמונלי מסוג זה שקבלת. נסיון הקטנה בתכשירים הורמונליים (שונים והפוכים בפעילותם) אפשרי, אך הוא מחייב דחיית הטיפול להרות וספק אם זה נכון במצבך. לשאלת התזונה יש הגיון: כדאי להוועץ בתזונאי/ת העוסק/ת .
    בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו