שרירן ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן ברחם
    איילת
    13/10/2014

שלום רב,
    אני בת 29 (תיכף 30) בריאה ונמצאת בזוגיות קבועה מזה 4 שנים. היום ביקרתי אצל רופאת הנשים לבדיקה שגרתית לאחר כשנה וחצי מהביקור הקודם. בתחילה ביצעה בדיקת פאפ ובהמשך אולטראסאונד בו היא גילתה שרירן בגודל 2 ס"מ. הרופאה אמרה לי שאין מה לטפל רק להיות במעקב בעוד חצי שנה.

יש לציין שאני נוטלת גלולות יסמין כמעט 4 שנים ובזמן האחרון התחלתי להרגיש כאבי ראש בכל פעם לקראת סוף המחזור. העלתי את הבעיה לרופאה והיא הציעה לי מספר אופציות בהן לעבור לגלולות יאז או לגלולות אחרות או להמשיך לקחת יסמין רק באופן רצוף ולעשות הפסקה של שבוע כל שלוש חפיסות. בחרתי באופציה אחרונה.
    באופן כללי הרופאה יעצה לי לחשוב על להפסיק עם הגלולות ולהרות אם אני מעוניינת בכך...

לצערי הייתי קצת מופתעת במרפאה ולא השכלתי לשאול שאלות נוספות כדי להבין איפה בדיוק נמצא השרירן, האם הוא יכול לגרום לי לבעיות בכניסה להריון וכו'. רק כשחזרתי הביתה והתחלתי לקרוא פרטים על התופעה נלחצתי ועלו לי שאלות רבות:

האם יכול להיות שהשימוש בגלולות מלכתחילה גרם להתפתחות השרירן? האם כדאי לי להפסיק עם הגלולות כדי לעצור את התפתחות שלו? ואם אתחיל לקחת את הגלולות באופן רצוף כדי לא יחמיר את המצב?
    האם בדיקת הפאפ יכולה להיות קשורה/להראות משהו שקשור לשרירן (הבנתי בינתיים שהדברים אינם קשורים)?
    האם כדאי לי להתחיל לחשוב על כניסה להריון בהתחשב בגילוי הזה כמה שיותר מהר?

אודה מאוד אם תוכלו לשפוך לי אור בהתחשב באינפורמציה שסיפקתי ואם ניתן קצת להרגיע על הדרך זה יהיה נהדר...

תודה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    13/10/2014

הרבה שאלות, חלקן אישיות וחלקן כלליות.
    1. היכן נמצא השריר, ועד כמה זה נקשר לפוריותך? אכן, חשוב לדעת היכן נמצא השרירן ואת זה עדיף לבצע במכון אולטרהסאונד של הקוםה ולא אצל הרופא/ה. כדאי לבקש הפניה ולשמור את תוצאות הבדיקה (לא את התמונות, הו מיותרות) לצורך ידיעה עכשווית ומעקב עתידי. מדובר אכן בשרירו קטן עדיין, אבל הוא ידדל ומעקב זה חשוב לצורך החלטות למיניהן.
    2. גלולות: שרירן גדל אכן בהשפעת הורמונים, אבל עד כמה הגלולות משפיעות על כך, זה שנוי במחלוקת. תוכלי להמשיך למספר חדשים תוך מעקב מסודר על השרירן, גדלו ומיקומו + סימפטומים כגון דימומים, כאבים. ובכל מקרה לא להמתין יותר מידי (שנים) עם ההריון.
    בהצלחה, פרופ. יונה תדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו