מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומה אינטרמוראלית בקיר אחוריפרופ` יונה תדיר26/10/2014
שלום,
בת 32, בריאה, ללא ילדים, בתהליך טיפולי פוריות.
לפני כשנתיים במהלך בירורי פוריות נמצאה מיומה אינטרמוראלית בקיר אחורי בגודל של כ 3 ס"מ, נאמר לי כי מיומה שכזו אינה אמורה להפריע לכניסה להריון ועלי להמשיך במסלול פוריות רגיל. לאחר שלוש שאיבות וארבע החזרות עם מורפולגיה תקינה של עוברים, הסטרוסקופיה אבחנתית ללא ממצא חריג, נשלחתי לאולטרסאונד תלת מימדי טרום יעוץ בנוגע להסרת המיומה במיומקטומי (הרופא המטפל שלי אמר שלטעמו זו הדרך הנכונה ביותר להסרת השרירן, במידה ואכן יוחלט כי יש להסירו).
תוצאות אולטרסאונד תלת מימדי:
מיקום המיומה: קיר תחתון.
עומק: סובמוקוזית.
מימדים: 50X45X45.
אופי: הומוגני.
עוד נכתב: המיומה נובעת מהקיר האחורי ונמצאת ב 50% בחלל ומעוות אותו קדימה. כל החלל בחלק האחורי מורכב מהמיומה.
אני קצת מבולבלת, האם המיומה שינתה הגדרתה? או שישנו שילוב של אינטרמורלי וסוב מוקוזי (לפי מה שקראתי אלו שתי סוגים שונים של מיומות..).
מצד אחד הרופא שביצע את האולטרסאונד אמר שהמיומה לא נחשבת גדולה, מצד שני נכתב כי היא תופסת 50% מהחלל. היחס בעייתי?
האם מצב המיומה יכול להסביר כשלונות בכניסה להריון?
הרופא שביצע את האולטרסאונד הציע היסטרוסקופיה ניתוחית בה יוציאו חלק מהמיומה כך שתתפוס חלק קטן יותר בחלל ואמר שזה עשוי להיות הפתרון (ולא הסרתה בפתיחת בטן).
כמובן שאפנה ליעוץ מסודר אצל רופא, אבל עכשיו אני קצת מבולבלת לאיזה רופא עלי לפנות, האם לרופא המתמחה בפתיחת בטן או לרופא המתמחה בהסטרוסקופיה ניתוחית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה - תגובה
פרופ' יונה תדיר26/10/2014אני יכול להבין מדוע את ״מבולבלת״ אף כי אין בחומר שסיכמת יפה כל סתירה וכל סיבה ל... ״בילבול״. אוכל להסביר רק על קצה המזלג, כי הסבר מלא יחייב כתיבת 3 עמודים.
1. כל מיומה סובסרוזית (תת רירת הרחם) יש לה מרכיב תוך דופני, אינטרה-מורלי. וכל מיומה כזו אכן מעוותת את חלל הרחם.
2. מיומה במיקום כזה יכולה לפגוע בהשרשת העובר ברחם.
3. גישה היסטרוסקופית נכונה למיומה סוב מוקוית (תת רירית) אבל במיקום זה הדבר עלול להיות בעייתי בגלל הכניסה דרך חלל ורירית הרחם וזה מחייב מיומנות רבה.
לעיתים, כניסה דרך דופן הרחם עדיפה למניעת פגיעה ברירית הרחם. צריך יותר מידע כדי להתלבט בשאלה ״עדינה״ זו.
בהצלחה,
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיומה - תיקון קטן ...
פרופ' יונה תדיר26/10/2014בטעות נכתב בתשובתי ... כל מיומה סובסרוזית (תת רירת הרחם) והכוונה ש... כל מיומה סובמוקוזית. סובסרוזית הכוונה לצד הרחם הפונה לחלל הבטן. סוב סרוזית ... פונה לצד רירית הרחם. למען הסר ספק, לשתיהן יש מרכיב תוך דופני ... אינטרהמורלי.
פרופ׳ תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
מורן27/10/2014אשמח לשמוע איזה מידע נוסף נדרש להתלבטות על מנת שאדאג להגיע עם פרטים אלו ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על תשובתך - תגובה
פרופ' יונה תדיר27/10/2014נראה לי ששאלותיך המנוסחות היטב ומבטאות לא רק את ההתלבטות אלא גם את מה שנראה לך כסתירות, ובפועל אין סופרות אלא משלימות זו את זו, יחד עם ראשי הפרקים של מענה שקיבלת, די בהן כדי להשלים את התמונה בייעוץ לקראת קבלת החלטה מושכלת ולא מתוך אי הבנה או מבוכה.
בהצלחה,
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר יעוץ
מורן27/11/2014שלום פרופסור,
לאחר התייעצות עם פרופסור מומחה בתחום האנדוסקופיה הומלץ להסיר את השרירן בלפרוסקופיה.
הפרופסור שלל היסטרוסקופיה ניתוחית ואמר שלא ניתן לנתח שרירן בשיטה זו כאשר הוא גדול יותר מגודל הרחם כולו.
חשבתי שמיקום השרירן לא מאפשר ניתוח בגישה זו כך שמאוד הופתעתי לשמוע את המלצתו. אשמח לשמוע האם לדעתך רופא מיומן אכן יכול להשתמש בשיטה זו במקרה שכזה (נתונים על השרירן בהודעתי המקורית).
בנוסף, קראתי לגבי אזהרות/הגבלות חדשות של ה FDA לגבי השיטה הלפרוסקופית. האם השיטה נחשבת לבטוחה? הפרופסור אמר שהשיטה עדיפה על פתיחת בטן שכן ניתוח בפתיחת בטן עשוי לגרום להדבקויות ומשך ההחלמה הוא ארוך הרבה יותר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאחר יעוץ - תגובה
פרופ' יונה תדיר27/11/2014אני מייחס חשיבות רבה לאינטרנט כמקור מידע זמין לציבור, אבל הדוגמא שלך ממחישה עד כמה זה מסוכן ומשרת לרעה את המטרה, במקרים בהם הפרשנויות שנעשות שטחיות ושגוײַות. את קוראת חלקי מידע ממקורות שונים ומנסה לייצר תמונה כאילו היה מדובר בהרכבת תמונת פאזל או דמות מאבני לגו. ברפואה, לצערי או לשמחתי, זה קצת שונה. בנוסף, את מנסה לחפש סתירות בין הדברים, וכאשר אני קורא את תשובותי הקודמות, איני מוצא כל סתירה בין המלצות הרופאים.
בהכללה ייאמר: 1. אכן, צודק הרופא לגבי הגודל המקסימלי לכריתה היסטרוסקופית, אבל לא רק הגודל קובע אלא גם המיקום. ראי את תשובתי הראשונה. 2. משום מא את מתעקשת על גישה היסטרוסקופית, כי אולי היא פחות פולשנית? מה שאת אולי לא לוקחת בחשבון זה שכריתת שרירן בגודל כזה, בגישה זו, גם אם רק את חלקו הבולט לחלל הרחם, עלול להרוס לך חלק מרירית הרחם ולפגוע בפוריותך. האמנם, זה מה שאת מבקשת? 3. עניין המלצות ה FDA בנושא הלפרוסקופיה, שוב, אינן רלוונטיות לעניינך. לא מדובר בלפרוסקופיה בהמלצות אלה, אלא בשימוש במכשיר מסויים.... (מורסילטור, שאגב, אני הייתי הראשון בעולם לפתח ולתאר אותו לפני שנים רבות)... במהלך ניתוח לפרוסקופי, מחשש פיזור תאי גידול, אם הוא ממאיר.
השאלה שצריכה להטריד אותך היא רק אחת: כיצד להוציא את המיומה (מיומקטומיה) ולשמר ככל שניתן על שלמות הרחם. ותשאירי לרופא להחליט באיזה מכשירים עליו להשתמש. לפרוסקופיה היא גישה מצויינת, אבל לעיתים עדיף בכלל ניתוח בבטן פתוחה, כדי לשמר את הפוריות. הדבר תלוי (כפי שכבר הסברתי) בגודל, במיקום, ובמיומנות הרופא/ה. אני ממליץ לך פשוט... לתת אמון ברופא שלך, מבלי שאני יודע במי מדובר, כי לפחות כל מה שתיארת עד כה, תואם לחלוטין את דעותי והסברי.
בהצלחה, פרופ. יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
מורן27/11/2014אני מבינה מדוע משתמע כי אני מנסה ללקט פיסות מידע ממקורות שונים אך באמת שאיני מנסה לקבל החלטות על סמך האינטרנט ובהחלט מודעת לחשיבות שבבחינה מדוייקת של כלל הנתונים. המטרה בקריאה של חומרים באינטרנט מבחינתי ואני מניחה שמבחינת אנשים נוספים היא להבין טוב יותר את התהליכים והבעיה במונחים פשוטים ולנסות לאחר הבנה להגיע להחלטות הטובות ביותר עבורי.
בהחלט הבנתי את ההסבר והשלילה של גישה היסטרוסקופית ולדעתי לא הסברתי את עצמי בבהירות בשאלתי לגבי "האם לדעתך רופא מיומן אכן יכול להשתמש בשיטה זו במקרה שכזה", כוונתי הייתה לשיטה הלפרוסקופית ולא לשיטה ההיסטרוסקופית כך שאין התעקשות מבחינתי על הסטרוסקופיה.
תודה על הסברך לגבי המלצות ה FDA, בהחלט ברור יותר עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על תשובתך - תגובה
פרופ' יונה תדיר27/11/2014תודה. שמח אם סייעתי להבנתך.
בהצלחה. פרופ׳ תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?