מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכה חזקה בבט עם שרירן גדןל.שיר03/11/2014
שלום
אני בת 46 אמא לשניים . יש לי שרירן בדופן האחורית של הרחם שגודלו כ 9 ס"מ.
אתמול קיבלתי בעיטה חזקה בבטן ישר ברחם (שנמצא בגודל של חודש חמישי) מהבן שלי בעת משחק. מאז יש לי כאבים שחלקם דמו לכאבי מחזור, בעיקר כשאני מתאמצת אבל גם בעת שכיבה על הצד. האם יש סיכון לדיימום פנימי כתוצאה ממכה כזו?
האם יש צורך להבדק על יי רופא? או שכמו כל מכה מן הסתם הכאב יחלוף בתור שעות או ימים.
מצבי הזכיר לי את הצורך בניתוח והוצאת הרחם =: הומלץ לי להוציאו יחד עם הרחם מתוך הטענה שניתוח להסרת רחם הוא עם פחות סיכונים להידבקויות וסיבוכים בהמשך, מאשר הוצאת השרירן בלבד.
רציתי לדעת מה על כך?
בנוסף:
רופא אחד המליץ על ניתוח שמרני עם פתיחת בטן בהרדמה מלאה והרופא השני אמר שהוא עושה זאת בהרדמה מקומית הדומה להרדמה אפידורלית ונעשה בהכרה מלאה, לטענתו בלי כאבים כלל.
חשוב לי לעבור את הניתוח בלי כאבים מצד אחד ומצד שני הבנתי ממנו שברגע שההרדמה היא לא מלאה יורד הסיכון שבניתוח בצורה דרסטית - וזה בהחלט מרגיע אותי מעט.
האם ניתן לעבור את הניתוח בהדמה לא מלאה וללא סבל?
תודה ררבה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכה חזקה בבט עם שרירן גדןל. - תגובה
פרופ' יונה תדיר03/11/2014אכן, כאשר קראתי את חלקה הראשון של שאלתך הדבר הראשון שעלה במוחי זה ... מדוע אינה עוברת ניתוח. מקובל ונכון לבצע ניתוח זה בהרדמה כללית. אין מה לחשוש ממה שאת מגדירה ״כסבל״.
בהצלחה. פרופ. יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שיר05/11/2014תודה על תשובתך
אשמח לדעת מדוע ניתוח להוצאת החם בהרדמה מלאה הוא מומלץ יותר ?
יש לי רופא רציני מאוד שבאופן חד משמעי ממליץ על הרדמה חלקית אז אני מבולבלת.
כמו כן רציתי לשאול האם מומלץ להסיר גם את צוואר הרחם ואת השחלות בניתוח כזה?
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך - תגובה
פרופ' יונה תדיר05/11/2014אין חשיבות יתרה לסוג ההרדמה והדבר בהחלט אפשרי גם בהרדמה אפידורלית. אין קשר בין ההרדמה לבין ״רצינות הרופא״. אם חשוב לך מסיבה כלשהי הרדמה זו או אחרת, זה חסר חשיבות באשר לניתוח עצמו.
ולשאלותיך האחרות. אין סיבה להוציא את השחלות אם הן נראות תקינות במהלך הניתוח. לגבי הוצאת צואר הרחם, גם זו שאלה טכנית. יש רופאים הנובגים להוציא ויש הנוהגים להשאיר. לעניות דעתי הגישה היותר מקובלת היא להוציא מאחר ואין לצואר הרחם כל משמעות אנטומית או פיזיולוגית, וגם לא קשר ליחסי מין. קבלתי את המלצות הרופא שלך.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?