מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופסור תדיראלה30/11/2014
שלום
אני צריכה את עצתך בנושא המיומה.
אני בהריון בגיל מבוגר, בתאומים. הריון ראשון ויקר.
יש לי מיומה שהיתה 6.5 סמ בתחילתו וכעת 8 סמ. סבסרוטית בדופן אחורי שמאלי תחתון. רופא אחד כתב פעם שהיא תוך דופנית אז אני לא יודעת... אבל הרוב כותבים סבסרוטית.
לפני ההריון היא כאבה. דווקא בשבועות האחרונים לא כאב לי ועכשיו שוב כואב.
כרגע בהריון חשוב רק בריאות העוברים ותקינות ההריון ושאלתי אליך - האם ייתכן שמיומה תפגע בהזרמת הדם לעוברים בשלבים האלה?
זו שאלה חשובה כי י ש פער בא. סאונד בין שני העוברים אמנם בטווח התקין אבל פער ויש כאבים כמו בעבר - ואני חוששת שצריך מדלל דם או משהו ולא "סתם" מעקב.
כרגע במילא אני בהמתנה לתור בהריון בסיכון רק עוד 3 שבועות וחושב לי להבין אם מה שהעליתי בכלל הגיוני או שבשלב הזה אין השפעה? ואיך בודקים את זה?
תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופסור תדיר - תגובה
פרופ' יונה תדיר30/11/2014שאלתך אכן מצדיקה מספר הבהרות:
א. אין סתירה בין כל תוצאות בדיקות האולטרהסאוד שאת מצטטת. סובסרוטי, משמעותו, שחלק מהשרירן בולט לכוון הדופן החיצוני של הרחם, אבל בכל מקרה, חלקו, מצוי בדופן הרחם, ומשעות הדבר תוך דופני/סובסרוטי. בשורה התחתונה של הגדרת המיקום משמעות הדברים שהשרירן פונה לחלק הרחם הפונה לכוון אברי הבטן ולא לכוון הדופן הפנימי של הרחם, הרירית. אין לך אפשרות בחירה, אבל אם הייתה, בהקשר של הריון, עדיף המיקום שיש לך.
ב. לגבי הכאבים: אכן, כאבים כגון אלה שאת מתארת אםיניים לשרירן בהריון. יש אמנם סוגים שונים של כאבים במהלך הריון וקשה להבחין בין מקור כאב זה או אחר, אבל רופא/ה מיומן/ת יכולים להבחין, הגם שהטיפול לא יהיה הרבה שונה.
ג. לא ניתן לאמר בוודאות אם יש קשר בין הבדלי גודל העוברים לשרירנים. כללית זה נראה לי ללא קשר לשרירנים.
ד. מדללי דם אינם הטיפול למצבים כגון אלה והשימוש בהם, במהלך הריון בר סיכון, צריך להיות ע״י שיקול דעת של מומחה/ית בהריון בר סיכון, וללא קשר לשרירנים.
ה. העובדה שהשרירן גדל בהריון אינה מפתיעה. זה בדיוק מה שקורה לשרירנים בהריון בעקבות שפע אספקת דם לרחם, ורמות הורמונים גבוהות. נכון להיות כאמור במעקב הריוני, טוב ולהערך נכון לקראת ההמשך והלידה.
ו. לסיכום: ברשותך, תיקון קל לשאלתך. מה שחשוב עכשיו זה לא בעיקר העוברים אלא בעיקר האימא שלהם. בלי אמא בריאה אין ילדים בריאים, ועוד, שרירנים אינם גורמים לפגיעה בעוברים כל עוד נערכים נכון גם לקראת לידה המתאימה גם למצב השרירנים וגם למצב העוברים.
בהצלחה. פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?