מיומה ודלקת

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה ודלקת
    אלה
    08/02/2015

שלום

אני נושאת מיומה זמן רב, ובהריון היא גדלה וגורמת לכאיבם וכו'.
    היא כואבת גם במגע קל של הגיניקולוג בבדיקה הידנית ברחם.
    ברור לי שהיא מודלקת.

מעבר למעקב שאני מקבלת ומשכחי כאבים (אקמול בנרות אופטלגין ואביטרן במקרה קיצוני) - האם נוכחותו של העובר ליד המיומה כשהיא מודלקת (זה כאב של דלקת בדיוק כמו דלקת בשן) - עלול לגרום לו נזק? האם המיומה מפרישה חומרים לא טובים כשהיא כך רגישה? (אני לא מדברת על בעיות אחרות אפשריות שאני מודעת אליהם, אלא רק לעניין הדלקת והפרשות שאולי היא מייצרת ברחם כתוצאה מהשינויים בה)

שנית, האם כדאי לי להגיע ליעוץ פעם אחת לפחות אצל מומחה לשרירנים? אני בהריון מאתגר והמיומה גדלה מאוד וכל רופא שפוגש אותי פוטר אותי בכל סימפטום כמעט - ב"זה מהמיומה". אילולא התעקשתי שיבצעו לי א. סאונד מקיף יוץתר אחרי כמה ביקורים שקיבלתי תשובה כזו גם היו מפספסים בעיה שהתפתחה בכליה השמאלית ושמכאיבה לא פחות מהמיומה ומחייבת מעקב וכו'. השאלה אם מומחה שרירנים יוכל לבדוק אותי ולספק תשובות ברורות יותר לגבי הסימפטומים, מהות הכאב, מתי זה כאב ממיומה ומתי לא. יש מקום ליעוץ כזה או שלא יהיה לו מה לחדש לי?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה ודלקת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה ודלקת - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/02/2015

בתחילת שאלתך העלית השערה שמדובר בדלקת ובהמשך את מתייחסת להשערה כאל עובדה. מה שאת מתאר לא מתאים למצב דלקתי אף כי זה יתכן, אך ממש לא סביר. אין פרטים בשאלתך על גודל הממונה, מיקומה, גיל ההריון וכיוב׳ ולכן לא ניתן להשיב לשאלתך. כללית ייאמר שמיומה אינה מפרישה חמרים הפוגעים בעובר. בעיות של מיומה בהריון אינן קשורות להפרשת חמרים. ייעוץ עשוי לסייע להבנת המצב ומה צפוי, ולהערך בהתאם, אל לא לשנות את המצב.
    פרופ. יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו