מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומה ודלקתאלה08/02/2015
שלום
אני נושאת מיומה זמן רב, ובהריון היא גדלה וגורמת לכאיבם וכו'.
היא כואבת גם במגע קל של הגיניקולוג בבדיקה הידנית ברחם.
ברור לי שהיא מודלקת.
מעבר למעקב שאני מקבלת ומשכחי כאבים (אקמול בנרות אופטלגין ואביטרן במקרה קיצוני) - האם נוכחותו של העובר ליד המיומה כשהיא מודלקת (זה כאב של דלקת בדיוק כמו דלקת בשן) - עלול לגרום לו נזק? האם המיומה מפרישה חומרים לא טובים כשהיא כך רגישה? (אני לא מדברת על בעיות אחרות אפשריות שאני מודעת אליהם, אלא רק לעניין הדלקת והפרשות שאולי היא מייצרת ברחם כתוצאה מהשינויים בה)
שנית, האם כדאי לי להגיע ליעוץ פעם אחת לפחות אצל מומחה לשרירנים? אני בהריון מאתגר והמיומה גדלה מאוד וכל רופא שפוגש אותי פוטר אותי בכל סימפטום כמעט - ב"זה מהמיומה". אילולא התעקשתי שיבצעו לי א. סאונד מקיף יוץתר אחרי כמה ביקורים שקיבלתי תשובה כזו גם היו מפספסים בעיה שהתפתחה בכליה השמאלית ושמכאיבה לא פחות מהמיומה ומחייבת מעקב וכו'. השאלה אם מומחה שרירנים יוכל לבדוק אותי ולספק תשובות ברורות יותר לגבי הסימפטומים, מהות הכאב, מתי זה כאב ממיומה ומתי לא. יש מקום ליעוץ כזה או שלא יהיה לו מה לחדש לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה ודלקת - תגובה
פרופ' יונה תדיר10/02/2015בתחילת שאלתך העלית השערה שמדובר בדלקת ובהמשך את מתייחסת להשערה כאל עובדה. מה שאת מתאר לא מתאים למצב דלקתי אף כי זה יתכן, אך ממש לא סביר. אין פרטים בשאלתך על גודל הממונה, מיקומה, גיל ההריון וכיוב׳ ולכן לא ניתן להשיב לשאלתך. כללית ייאמר שמיומה אינה מפרישה חמרים הפוגעים בעובר. בעיות של מיומה בהריון אינן קשורות להפרשת חמרים. ייעוץ עשוי לסייע להבנת המצב ומה צפוי, ולהערך בהתאם, אל לא לשנות את המצב.
פרופ. יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?