ניתוח בטן להסרת שרירן גדול

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• ניתוח בטן להסרת שרירן גדול
    מודאגת מאוד
    22/04/2015

פרופ יונה שלום / מישהו?

האם מישהי עברה ניתוח להסרת שרירנים באמצעות לפרוסקופיה או פתיחת בטן?
    אני לא ישנה בלילות ובוכה המון ולא רגועה...
    לא יודעת מהן ההשלכות ומי יהיה הלאה... מעוניינת בשמירה על הפריון...

אשמח אם מישהי עברה ניתוח כזה ליצור עימי קשר בבקשה.

אני לא מפסיקה לבכות ולהיות במתח בלתי פוסק.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח בטן להסרת שרירן גדול - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    22/04/2015

אמנם ביקשת תשובה ״ממישהי - שעברה ניתוח״ ואני לא ״מישהי״, אז אני מקווה שמישהי מאלפי נשים רבים שעברו ניתוח אכן תרגיע אותך. אבל, כדאי שתדעי שבדברים אלה אין מה ללמוד ״ממישהי״, ואין גם סיבה לבכות, כי אין מה להשות בין אישה אחת לשניה, לא בסוג הניתוח, לא בגודל המיומה, לא במיקום שלה, ואו גיל, ובפוריות. אז לכן, תרגעי ותעשי מה שממליץ/ה הרופא/ה לך לעשות. להיות במתח ולבכות, רק יפריע לך במהלך החיים , ובמהלך הטיפול. בהצלחה, פרופ׳ תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

מודאגת מאוד
    22/04/2015

פרופ' תדיר,

אני בת 41 ורוצה עוד ילד (יש לי ילד אחד בלבד..)
    אני מעולם לא חוויתי ניתוח כלשהו ואני היסטרית..
    אני יודעת שזה ניתוח לא פשוט, וישנם סיכונים.
    אני גיליתי שבעקבות סבב הורמונאלי אחד בלבד, גדלה לי המיומה גם בגלל סטרס..
    אני ממש נבהלתי מהאולטראסאונד האחרון שעשיתי ולא הפסקתי לבכות מאז..
    אני לא יודעת מה כדאי לעשות...
    אני מבוהלת מההרדמה, מהניתוח, מההשלכות, מהרס הרחם... (לא שעכשיו יותר טוב)
    חשבתי אפילו על דיכוי הורמונאלי, רק לא ניתוח...
    אני חרדה ומפחדת, מוטרדת ובוכה ללא הפסק כמו ילדה..

מה אתה מציע? אני בחורה שמאוד דואגת לבריאותה, ופתאום הדבר הזה שצץ וגדל
    זה ממש מבהיל!!! לא יודעת מה לעשות ויש לי תור לניתוח כבר אצל רופא פרטי.
    תוכל להרגיע אותי?
    האם הניתוחים האלה נפוצים בגילי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    22/04/2015

לא ניתן לתת שום מענה ענייני ללא מידע על גודל השרירנים, מיקומם, קצב גידולם, ועוד. לכן גם הצעתי להמנע מהצעות שאין בהן ממש, כי זה עלול להיות מלל חסר משמעות. בכל מקרה אין לך מה להבהל אלא לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחת שעברה

????
    09/06/2015

היי אני לצערי עברתי בפתיחת בטן הוצאת שרירנים 2 גדולים ועוד רבים מסביב... הדאגה תמיד מצוייה ועד היום...
    תלכי לרופא טוב תבררי ותחקרי
    מאחלת לך הרבה הצלחה ולא לחכות הרבה אחרי השרירנים נוטים לחזור .... בעזרת השם להריון מהיר וזריז לי לך ולכול מי שחפצה בכך:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לך אם תוכלי ליצור קשר בבקשה

מודאגת מאוד
    12/06/2015

תודה רבה לך על התגובה.

איך אוכל ליצור איתך קשר בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הקשר?

פרופ' יונה תדיר
    15/06/2015

כפי שציינתי מספר פעמים, מתוך מאות רבות של נשים עם שרירני רחם עוד לא ראיתי שתיים עם אותה בעיה ואותו מגוון שיקולים. מעניין מה גורם לגב׳ X לחשוב שמה שהיא עברה מתאימה גם לגב׳ Y הלא כן?
    פרופ׳ תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר קיים

מודאגת מאוד
    22/06/2015

נכון, לכל אחת יש מקרה ייחודי ובלעדי לה, אבל עצם הידיעה שאחת כבר עברה זאת והיא "נותרה בחיים", כלומר , לא קיבלה את זה כטרגדיה (כמו שאני לוקחת את זה לפני הניתוח ולא מפסיקה לדאוג ולבכות.. אני מרגישה שאני אדם אחר: פחות שמחה, עצבנית, מתוסכלת, כאובה ,מודאגת ברמות קשות ובלי סוף בוכה...)
    אם מישהי תוכל להרגיע אותי במה שחוותה (פחות או יותר) זה מאוד יעזור.

לעיתים נראה לי כי אני היחידה הסובלת מהתופעה הזו הנקראת שרירנים.
    אני מסתכלת סביבי בעבודה, בחוץ, בפארק, בקניונים, ונראה לי שאני האומללה היחידה הסובלת מכך.

לדאבוני, באמת לא הרבה מגיעות לניתוח, אלא רק בודדות מאתנו.
    ואני במיעוט הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר קיים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    22/06/2015

טעות (נוספת) בידך. אלפי נשים מגיעות לניתוח ורובן אינן עושות מזה ״סיפור״ כה גדול. אין לך סיבה לדאוג מניתוח (אם אכן אין מנוס מניתוח). הרבה יותר בטוח לעבור ניתוח מאשר לנסוע במכונית בכבישי ישראל. מידי שבוע נהרגים בכבישים כ 10 אנשים (ולעיתים אף יותר) ואילו בניתוח מסוג זה, אם היתה חו״ח הולכת לעולמה אישה אחת ב 10 שנים זה היה נורא. לפיכך, אין לך סיבה לבכות ולא לעשות מזה סיפור גדול.
    בהצלחה,
    פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העידוד

מודאגת מאוד
    23/06/2015

פרופ' יונה,

תודה על העידוד..
    ושוב, לא חשבתי, חלילה, על סיכון חיים, אבל על ניתוח לא פשוט, שקשה להחלים ממנו, שמותיר צלקת מאוד לא יפה על הבטן ובכלל, ניתוח לא מלבב בלשון המעטה.
    זה לא ניתוח קיסרי "משמח",אלא, שמתביישים לדבר עליו והוא מאוד לא אסתטי וכואב.

לי חשובה מאוד האסתטיקה, ואני יודעת שאחרי ניתוח כזה לא יתאפשר לי לחזור לבקיני (כן, אני חטובה אבל מרגישה אישה עם רחם שרירני - כמו סוג ב') .

לאישה חשוב מאוד המראה וכן לשמור על פוריותה, ואני לא יודעת מהו ניתוח כי מעולם לא חוויתי אותו, ולדאבוני חבל שזה הניתוח הראשון שלי, שיותיר חוויה לא
    מרנינה במיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העידוד - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    23/06/2015

שמירה על אסתטיקה זה חשוב. בכל השתלשלות שאלתך לא מצאתי פרטים על גודל ומיקום השרירן, והאם חובה לבצעו בגישה של פתיחת בטן. וגם אם, במידה והשרירן אינו מאד גדול ניתן לבצעו בחתך רחבי נמוך ו... לחזור לביקיני. וכל אלה מחזקים עוד ועוד את דעתי שמה שקרה לגברת X ממש אינו רלוונטי לעניינך.
    פרופ׳ תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הציעו לי לפרוסקופיה

מודאגת מאוד
    24/06/2015

או שיטה בחתך בטני.

שרירן בגודל 8.5 ס"מ שגדל מ- 5 ס"מ בעקבות סבב הורמונאלי של זריקות וסטרס.
    אני מאוד מודאגת, כי שמעתי על דעות חלוקות לגבי הלפרוסקופיה, שהיא עלולה להותיר "עקבות" של מיומה בתוך הגוף, ושלא נדע, גם אין אפשרות לדעת האם
    הגידול סרטני או לא.
    האם ניתן לבצע חתך בטני כמו קיסרי בדיוק? האם החתך יותר ארוך מקיסרי?
    אני בהתחבטות רצינית ואיני יודעת באיזו שיטה לבחור (הרי לכל שיטה יש את החסרונות שלה).
    אתה בטוח מנתח, האם תוכל להבהיר לי את הנקודה החשובה הזו?
    איזו שיטה עדיפה?

תודה רבה והערכה גדולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הציעו לי לפרוסקופיה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    24/06/2015

ככל שאני קורא יותר את שאלותיך אני משתכנע שאת לחוצה מדברים פשוטים שאינם מצדיקים שום לחץ. אם אפשר לבצע לפרוסקופיה, מבחינה טכנית, זה עדיף. על כך קיימת תמימות דעים כיום. אם אפשר או לא? זט שאלה התלויה בגורמים שונים, בין היתר מיומנות הצוות המנתח. לא כל גינקולוג מנתח מיומן בשיטה זו. את שאלת הגידול הסרטני תורידי מסדר היום . בגילך, ולאור התאור שאת מתארת, הסבירות של ממאירות כל כך קטנה, שמבחינה סטטיסטית יותר מסוכן לנסוע במכונית. אלא אם כן את חרדה באותה צורה גם מ.. לנסוע במכונית. אני משתמש בדוגמא זו כדי להבהיר לך שאת מחפשת סיבות להיות בלחץ ואין לכך שום סיבה או הצדקה. לא את צריכה להחליט באיזו שיטה לבחור. תוכלי להוועץ ב 2-3 מומחים ולקבל החלטה על פי מה שתרגישי נוח יותר. רק בלי לחץ. זה מיותר לחלוטין, ואין על מה.
    :-))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובותיך המהירות..

מודאגת מאוד
    25/06/2015

פרופ' תדיר היקר,

העניין הוא, שכל רופא שאני פונה אליו שולח אותי לפרופ' מומחה בתחום אשר מנתח בשיטת הלפרסקופיה במרבית המקרים.
    אמנם, הוא מבצע גם ניתוחי בטן, אך תחום ההכשרה העיקרי שלו - הלפרסקופיה.
    עוד טען בפניי שאם יהיה דימום, ייאלץ לפתוח בטן. ומכך אני חוששת ביותר.
    רופא נוסף שקראתי עליו ושוחחתי עימו, טען כי מבצע חתך בטני קטן של כ- 5-6 ס"מ
    גם במקרה של מיומות גדולות (כ-10 ויותר ס"מ). הוא יושב ברמב"ם.
    עוד טען כי :"FDA אינו מאשר שימוש בלפרסקופיה בכריתת מיומות ורחם.."
    האם אמת בדבריו? האם אפשר לבצע חתך כה קטן כאשר המדובר במיומה כה גדולה? (בכל זאת, צריך להוציא מעט את הרחם, לתפור, לגרד, לחתוך...)
    אני בת 39 ואני בעלת תואר ראשון בביולוגיה, וכן מאוד חשובה לי הדרך הניתוחית..
    (בזכות היותי מבינה בתחום הרפואי, אני מבינה שאסור לחכות). חשובות לא פחות ההשלכות, ההחלמה והאסתטיקה . (אגב , אני נהגת טובה ואיני חוששת מכבישים).
    אני פשוט אישה שדוגלת באורח חיים בריא, עיסוק בספורט, מעולם לא חוויתי ניתוח
    ברמה כלשהיא, ואני מאוד מאוד חוששת מפעולה כירורגית ומעוניינת להחליט נכון
    לפני שאני "נכנעת" למנתח .
    אני ממש לא מבינה במיומות, ולצערי אין לי את הכלים להחליט לבדי.
    אודה לך אם תוכל להנחות אותי למי עוד ניתן לפנות? אני יודעת שאין הרבה "מומחי מיומות"... ובכלל, האם כדאי יותר לפתוח בטן, האם התפר ברחם חזק יותר בפתיחת
    בטן (הגישה טובה יותר) ? אני מבולבלת ולחוצה ולא יודעת מה להחליט, ולפרסקופיה
    נראית לי גם קצת מלחיצה לאור העובדה שצריך מיומנות עילאית בשביל לצלוח את הניתוח. מה אתה מציע? אני לחוצה מאוד ומבולבלת. תעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מודאגת מאוד
    04/07/2015

תודה לך על סבלנותך הרבה ותגובותיך המהירות....והמקצועיות.
    הייתי בנופש ולכן לא חזרתי אליך. נופש שלא ממש נהניתי בו. שוב המחשבות מתרוצצות, החרדות והאי וודאות ואי היכולת להחליט מה עדיף על מה.
    עדיין מתלבטת, חוששת ודוחה ללא הפסק את מועד הניתוח מרוב מחשבות וחששות.
    אינני רוצה להכביד עליך, היית מאוד סבלני עד כה.
    אבין אם לא תגיב לתגובתי.

בכל מקרה, מודה לך מעומק הלב על המקצועיות , התגובות המהירות, הסבלנות ו- העידוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    12/07/2015

אחרי אצף שאלות כה ארוך, אנא, שתפי אותי (ואת ציבור הקוראות/ים) בהחלטה ובביצוע. מאחר וברור לי שהחוויה תהיה טובה משחששת זה יעזור למי שמתלבטת ודוחה טיפול, זה או אחר.
    תודה, פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    12/07/2015

אחרי אצף שאלות כה ארוך, אנא, שתפי אותי (ואת ציבור הקוראות/ים) בהחלטה ובביצוע. מאחר וברור לי שהחוויה תהיה טובה משחששת זה יעזור למי שמתלבטת ודוחה טיפול, זה או אחר.
    תודה, פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן בגודל של 8 סמ דופן עליונה ללא

נורית
    28/09/2015

שלום רב, מדובר השרירן גדול ללא תסמינים . מחזור תקין. לא מפריע לי מלבד העובדה שבאגן מתרחב הבנתי שגודל הרחם כ 6 שבועות. האם מוכרת התופעה שבאגן מתרחב בשל התרחבות הרחם? ויותר חשוב אשמח להסירו באופן לפרוסקופי. האם ניתן ?
    תודה נורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע פרטים אם עברת ניתוח

מתלבטת
    12/09/2016

אשמח לשמוע ממך פרטים. מי הרופא שניתח, איך עבר הניתוח, התרשמות והמלצות.
    תוכלי ליצור איתי קשר בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה

????
    18/06/2015

היי תרשמי לי את מספר הטלפון שלך
    ואצור איתך קשר :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו