מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רחם שרירני - לידה רגילה או קיסרי?יפעת01/05/2015
שלום, אני נמנצאת כעת לקראת לידה שניה. בהריון זה גילו לי שרירנים ברחם דבר שלא היה בהריון הקודם. הריון קודם ילדתי רגיל אך היה לי דימום לאחר הלידה pph . כל ההריון הנוכחי היתי במעקב הריון בסיכון והרופא אמר לי שבגלל שהשרירנים נמצאים גבוה ולא מפריעים לעובר לצאת מה שנקרא אין טומר-פרויה . עדיף ללדת רגיל . העניין הוא שאני כעת נמצאת בשבוע 41 ואין שום סימן ללידה קרבה לא צירים, לא פתיחה לא מחיקה , צוואר רחם ארוך . ורוב הסיכויים שב 41+4 אני אשלח להשראת לידה . חשוב לציין שבהריון הקודם ילדתי ב 41+5 לאחר השראת לידה . השאלה שלי היא כזו : אני ביקשתי מהרופא ניתוח והוא אמר לי שהסיכונים בניתוח גדולים יותר עקב דימום בעיקר אם בקודם היה לי דימום וייתכן שחס וחלילה יכרתו לי את הרחם !! .. ואני שואלת האם השראת לידה לא יכולה להביא בסופו של דבר אם לא מתקדם הלידה ללידת קיסרי חירום ??? אז לא עדיף להמנע מכך ?? אני ככ חוששת ולא יודעת מה לעשות!! דבר נוסף, מדוע אין לי צירים האם קיים דבר כזה שישנם נשים שאין להם צירים ??
אשמח לחוות דעתך ? האם קיימת אופציה שבה בזמן הלידה יהיה נוכח רופא מומחה .. אפילו בתשלום באופן פרטי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רחם שרירני - לידה רגילה או קיסרי? - תגובה
פרופ' יונה תדיר03/05/2015אתחיל מהסוף: מאחר ואין בארץ מערכת לידות פרטיות, אין (למיטב ידיעתי) אפשרות לנוכחות רופא פרטי בלידה. הדבר כמובן תלוי במקום בו את אמורה ללדת, ותשובתי כללית על פי החוק. יחד עם זאת חשוב לציין שיש בארץ בתי חולים מצויינים והלידות בארץ הן מהבטוחות בעולם. ניתן ללמוד זאת מהסטטיסטיקה של תחלואה ותמותה של ילודים ואמהות שהן מהטובות בעולם. ניתן להבין חששות במקרה כמו שלך, אבל לדעתי אין לך ממה לחשוש. עליך להיות במעקב דרך מיון יולדות בביה״ח בו את רשומה ללדת ואני בטוח שיתייחסו אליך ברצינות הראויה. ולכל יתר שאלותיך, לא ניתן להשיב בדרך זו, מאחר והדבר תלוי בגורמים רבים אותם ניתן לדעת רק בבדיקה, כגון מיקום השרירנים, מנח ומצג העובר, ניטור דופק, וכיוב׳.
בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?