מיומה ברחם ולפרסקופיה לקראת הריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה ברחם ולפרסקופיה לקראת הריון
    חווד נוספת
    07/06/2015

שלום, בת 43 עדיין ללא ילדים, נמצאת כעת בטיפולי ivf להריון ראשון.

לפני כשנה התגלה שרירן סב-מוקוס בגודל של כ-4 ס"מ בקיר האחורי של הרחם.
    עברתי השנה 3 היסטרוסקופיות ניתוחיות. האחרונה היתה מוצלחת (לכאורה מסתבר) ולכן הומלץ על התחלה סוף סוף של טיפולי ב ivf. אך לצערי הסתבר שלא כך. השרירן נשאר באותו הגודל והיה מעט נוזל ברחם - לא ברור מהיכן, ולא היתה השרשה. בנוסף החלו לאחר הטיפול הזה דימום שנשמך שבועיין וחצי ולא בהכרח בתקופת הווסת.

כעת הומלץ על מחזור או שניים של טיפולי ivf להקפאת עוברים ומיד אחריו ניתוח לפ-מיומקטומי בלפרסקופיה, מכיוון שזו לטענתם הדרך הטובה להגיע אל המיומה ולהוציאה בדרך הבטוחה ביותר.
    לאחר ההחלמה יוחזרו העוברים.
    נמסר לי כי סיכויי הריון לאחר ניתוח זה הם מצויינים.

מספר שאלות: אודה לך אם תוכל להתייחס לכולן.

1. האם אכן סיכויי מצויין להרות וללדת לאחר לפרסקופיה והוצאה של מיומה בגודל כזה ובמיקום כזה ?
    2. האם לא ייגרם נזק לרירית הרחם ?
    אני חוששת שכבר נגרם נזק כלשהו לרירית מהניתוחים שעברתי כיוון הרירית בטיפול ivf היתה בחלקה דקה ובחלקה טובה ותלת מימדית. אגב, הדימומים בווסת עדיין כבדים.
    3. האם יש חשש לנזק בלתי הפיך לרירית?
    4. האם תוכל להמליץ על מומחה בתחום ניתוחי זה ?
    5. האם קיימת סכנה בהגעה לניתוח כזה מיד לאחר כמה סבבים של טיפולי פוריות ומתן הורמונים (איברי הרבייה מוגדלים ונפוחים כמה שבועות טובים לאחר הטיפול הזה)

מודה לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

חווד נוספת
    07/06/2015

אנסה לפרט יותר על מנת לקבל תשובה ראויה..
    כן, המיומה דחקה את הרירית.
    בכל 3 ההיסטרוסקופיות הניתוחיות נעשה נסיון לכרות את השרירן. אלא מה??
    בנסיון הראשון - לא היתה גישה נוחה והובן לרופאים תוך כדי הפעולה כי דרוש ליווי אולטרסאונד צמוד.
    בשנייה - בלווי האולטרסאונד - הוסר חלק מהשרירן אך לא כולו.
    בשלישית - הוסר חלק גדול מהשרירן וחלק - כך נאמר לי - התכווץ כך שהמיומה קטנה.

הפעולות היו במרחק של כחודש וחצי - חודשיים אחת מהשנייה. סה"כ לאורך כחצי שנה בוצעו 3 פעולות ניתוחיות.
    מקוה שכעת ההסבר ברור ומדוייק עד לכאן.

אך במהלך טיפול הפוריות בדיקות האולטרסאונד הראו כי המיומה עדיין בגודל כ-4 ס"מ. כך שלא ברור לי מה בדיוק הורידו ממנה.. היא היתה כ-4 סמ ונשארה כ-4 סמ... מוזר..

גם הרופאים הודו כי לא הצליחו להסיר את המיומה בשיטה שנקטו ולכן המליצו על לפרסקופיה (כמובן ניתוחית - אלא מה ? ) .

מבחינת סיכוי הצלחת ההריון - כוונתי שנאמר לי כי לאחר לפרסקופיה המיומה לא תפריע יותר לקליטת ההריון ולהתפתחות העובר וכי הסיכוי (מהבחינה הזו) מצויין.
    ידוע לי על הסטטיסטיקות. לא שאלתי עליהן אל על הפעולה הספציפית ועל סיכוייה.
    כרגע הבעיה אצלי היא המיומה ולא כל דבר אחר. אין שום פגם בביציות שלי או ברמת ההורמונים (באופן מפתיע למרות גילי המופלג). ושוב - גם אם כן - שאלתי היא לגבי הניתוח הזה והאם אינו משאיר נזק לרירית או לרחם לעניין הריון קרוב, וכמו כן - האם יש סיכון לגשת לניתוח לפרוסקופי מיד לאחר 2 סבבים של טיפולי פוריות להקפאה.

אודה לך אם תתייחס לסיכויי/סיכוני הניתוח הזה ספציפית ולא לגורמים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה ברחם ולפרסקופיה לקראת הריון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    07/06/2015

נראה לי, אם יורשה לי למקד אותך, שאת מתמקדת בפחות חשוב. לא אוכל על סמך הפיאוט שהוספת לדעת מה נעשה ומה לא נעשה בהיסטרוסקופיות. בכל מקרה, נסיון כריתה של שרירן בגישה היסטרוסקופים חודר דרך רירית הרחם ופוגע בה. גם לא ברור לי מדוע ההתמקדות עכשיו היא במה לעשות עם השרירן. לפרוסקופיה? או בטן פתוחה? מה שצריך להיות חשוב לך זה לא מה הגישה לפתיחת הפטן אלא מה יגרום פחות נזק לרחם ולרירית, וכאמור, אם המיומה אינה גורמת לדימומים חזקים במיוחד אז מדוע בכלל לנתח אותה? כללית ייאמר ששרירן בגודל של כ 4 ס״מ אינו מחייב כל טיפול אלא אם כן הוא גורם לדימומים חזקים. למיטב הבנתי הדבר המרכזי שמעניין אותך זו שאלת ההריון (בגיל 43). סליחה אם אני טועה ומטעה. ואם כן, מה זה מצויין? אם הסיכוי ללידה ישאר כ 5% או ירד ל 3%? זה גם חסר חשיבות וזה גם בלתי ניתן לצפיה מראש.
    בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

חווד נוספת
    07/06/2015

אבל זה בדיוק מה שאני שואלת. מה יסכן פחות את הרחם ואת הרירית לעניין הריון? - האם לפרסקופיה מסכנת או דווקא מעלה את הסיכוי כיוון שהשרירן יוסר?
    - או שמא הנזק כבר נגרם ב-3 הפעולות הקודמות ??

לשאלתך מה נעשה בפעולות הקודמות:
    כפי שכבר פירטתי - נעשו 3 נסיונות לכריתה חלקית של השרירן. נטען בזמנו כי הושגה המטרה אך בהמשך כאשר התחלתי בivf הובן לרופאים ולי כי המיומה עדיין שם ועדיין בגודל דומה ויש עדיין להוציאה.

אתה שואל מה בדיוק עשו שם ? גם אני שואלת..

הומלץ לי להסיר את המיומה כיוון שלפי מה שהרופאים טוענים היא מפריעה לכניסה להריון. בשל גודלה ובעיקר בשל מיקומה, (בקיר האחורי) כך הוסבר לי.
    בנוסף לזאת היא גורמת לדימומים כבדים בזמן מחזור, ולאנמיה.

ההמלצה להסירה די ברורה לי, אם כי אני מקווה שלא מטעים אותי ושלא סתם אגרר לעוד ניתוח שיתגלה כמיותר. אתה חושב שניתן המשיך בטיפולים לצדה מבלי להסירה ?? אם כן אשמח לדעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה ברחם ולפרסקופיה לקראת הריון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    07/06/2015

אם אכן המיומה גורמת לדימומים חזקים, וזה הגיוני לאור מיקומה, אזי כל היתר פחות חשוב. נכון להסיר אותה בידיים מיומנות. ולכן, לא נראה שאת נגררת לניתוח מיותר. האם נגרם או לא נגרם נזק לרירית הרחם בעבר, לא ניתן לדעת וזם גם לא יעזור לחפש ולדעת. בכל מקרה לאחר ניתוח כזה צריך להמתין כ 3-6 חודשים עד לנסיון החדרת עוברים (מוקפאים או טריים). אשר לשאלתך על הפרעה לכניסה להריון? ראי התייחסות בתשובות הקודמות.
    בהצלחה, פרופ׳ תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

חווד נוספת
    07/06/2015

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו