מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטרסאונד????18/06/2015
פרופסור תדיר שלום רב,
הנני בת 30 נשואה ללא ילדים בעבר עברתי ניתוח בפתיחת בטן להוצאת 22 שרירנים שמתוכם 2 היו גדולים
כעת לאחר 4 טיפולים שלא צלחו ישנם 2 אוברים מוקפאים,
לא בוצע החזרה מפני שהרחם שרירני אם עוד 9 שרירנים עד לגודל של 5 ס"מ הרחם בגודל של שבוע 20 כעת שלחו אותי מהפוריות לבדיקת אולטרסטונד תלת מימד לדעת את מיקום וגודל השרירנים, האם לבצע החזרה או ניתוח.
( מחוות דעת של רופא בכיר שניתח אותי כבר בניתוח הראשון אין הרבה סיכויים להצלחה בניתוח שני, יש לציין שהרופא לא ביצע לי אולטרסאונד ונתן חוות דעת על אולטרסאונד מזמן הטיפול פריון כאשר הרחם היה לאחר שאיבת ביציות דלוק וכואב!
הרחם עלה למעלה כך שהסתיר את השחלות ולא היה ניתן לבצע שאיבה והשאיבה עצמה היתה מסובכת מהרגיל!
כעת רופא מהיחידה לפוריות ביקש שהבצע אולטרסאונד כשבוע לאחר ביוץ כי הגעתי אליו בזמם הביוץ.
השאלה שלי. היא כזו :
היום פיספסתי את התור כי חזרתי מחול (פעם ראשונה) היה עיקוב
בשבת אני אמורה לקבל ווסת מתי או ממתי אני יכולה לעשות אולטרסאונד? חייב לחכות אחרי הביוץ? או שאפשר לעשות לפני הביוץ? המצב לחוץ וכול דקה שעוברת לא טובה
אני ממש לחוצה מהעניין . אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולטרסאונד - תגובה
פרופ' יונה תדיר18/06/2015החזרת עוברים ברחם שגודלו כ 20 שבועות אינה מבטיחה רבות, לא לקליטתם ותחום מזה לסיומו של הריון תקין. תופעה של הישנות הופעתם של שרירנים אפיינית למצבים של ריבוי שרירנים בגיל יחסית צעיר כמו שלך. לנשים אחרות המעיינות בפורום זה חשוב לדעת שנשים במצב דומה חשוב לדעת זאת בתכנון הילודה שלהן. אולם מאחר ואותך לעניין המקרה שלך, וההתלבטות שלך, הרי שבין מגוון הטיפולים הקיימים כיום לשרירני רחם ספק אם יש לך אלטרנטיבה טובה אחרת לניתוח חוזר. איני יודע מה מצבו של הרחם שלך, והיכן ממוקמים השרירנים, אבל נראה לי שכנראה אין מנוס. בכל אחת מחלופות הטיפול האחרות יש חסרונות שונים. צפוי בעתיד טיפול תרופתי קדם ניתוחי, או אולי טרום הריוני לפרק זמן קצר שעשוי להיות מתאים גם למקרה שלך. קשה לחזות בשלב זה.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד
????19/06/2015כנראה שבגלל שזה בית חולים אז מחייבים באולטרסאונד.
השאלב שלי היא כזו הרופא אמר לי שבזמן הביוץ לא לעשות אולטרסאונד ולחכוץ שבוע.
אתמול פיספסתי את התור ומחר אני כבר אמורה לקבל
מתי לבצע את הבדיקה? מה בזמן הביוץ השרירנים יותר גדולים ואז מתקטנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אולטרסאונד - תגובה
פרופ' יונה תדיר19/06/2015בדיקת אולטרהסאונד היא אכן הבדיקה הנכונה והמתאימה להגדרות גודל ומיקום, פרט למצבים חריגים בהם בדיקת MRI נותנת מידע נדוייק יותר, אך לא זה המקרה. לצורך הגדרת גודל ומיקום השרירנים אין שום חשיבות ליום המחזור. מקובל אמנם לבצע בדיקות אולטרהסאונד מספר ימים לאחר תום דימום הווסת, וזאת משתי סיבות: א. בזמן הדימום לא נעים ולא נוח לבצע בדיקה דרך הנרתיק. 2. רירית הרחם אינה עבה במיוחד. אולם לשני אלה אין שום קשר לגודל השרירנים ומיקומם. גם אם יש שינוי של מילימטר אחד כלפי מעלה או מטה, בגלל שינויים באספקת הדם לרחם, זה חסר חשיבות וחסר משמעות.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?