מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות לגבי ניתוחרונה22/06/2015
שלום. אני בת 52.רחם מוגדל ל-10 שבועות. מרקם שרירני. רירית לא נצפתה לכל ארכה. מספר שרירנים בגודל של 13 מ"מ.דימומים רבים וכאבים.בעבר אבלציה שלא צלחה. אמי היתה חולה בסרטן השד.
הוצע לי ניתוח הסרת הרחם כולל שחלות.הוסבר לי שיש להסיר גם את השחלות כי יצור ההורמונים הנמשך בשחלות לאחר הסרת הרחם,מגביר את סיכויי לחלות בסרטן שד. בדיקה גנטית העלתה כי איני נושאת את הגן,(אני מעדה טוניסאית.)
שאלותי: האם אוכל להסיר רחם ולהותיר שחלות? האם הותרת השחלות מגבירה את הסיכון לחלות בסרטן השד?
האם שרירנים ברחם עלולים להתפתח לגידולים סרטניים?האם אוכל על רקע סיפור משפחתי לקבל הורמונים למניעת תופעות לוואי אחרי הסרת שחלות?
תודה רבה.רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות לגבי ניתוח - תגובה
פרופ' יונה תדיר22/06/2015אוסף גדול של שאלות עם קצת ערוב תחומים. האבלציה לא צלחה כי לא עושים אבלציה לדימום במקורו שרירני רחם. השרירנים קטנים אהל מה שחשוב זה מה מיקומם ? כדי להמליץ על טיפול בהם. גם עניין סרטן השד אינו רלוונטי. ההחלטה אם לכרות שחלות? או לא ? תלויה בשאלה מה סוג הטיפול? או הניתוח? אם ניתוח? וזה תלוי במיקום השרירנים.
פרופ. תדיר ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התלבטות
רונה22/06/2015תודה על תגובתכם.אבקש לברר: הטיפול היחידי שהוצע הוא ניתוח ללא חתך בטני. ההתלבטות היא לגבי הסרת השחלות בנוסף להסרת הרחם ,על תופעות הלוואי הכרוכות בכך.שאלתי היא: האם כריתת רחם והשארת שחלות ,אפשרית לאור הסיפור המשפחתי של סרטן שד.?מודה על ההתיחסות.רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך התלבטות - תגובה
פרופ' יונה תדיר22/06/2015אין באפשרותי להתייחס לטיפול זה או אחר, אם אכן יחיד, או לא. שהרי גם את האמבוליזציה (כטיפול יחיד בזמנו) לא הייתי ממליץ. לשאלתך על כריתת שחלות. זו שאלה השנויה במחלוקת ויש לדעת פרטים נוספים על מצבך. האם להשאיר שחלות בגיל 52 אם מבצעים כריתת רחם ? ספק מה תפקידן בגיל זה, אף כי לעיתים משאירים אותן. הבעיה אינה רק הקשר לסרטן שד, אלא גם הצורך להמשך מעקב גינקולוגי לשחלות.
פורום אינטרנט לא נועד לצורך קבלת החלטות אישיות אלא להבנת תהליכים באופן כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)