גלולות יאז מסוכנות?! רחם שרירני

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• גלולות יאז מסוכנות?! רחם שרירני
    יפעת
    12/07/2015

שלום , ילדתי לפני כ חודשיים ( לידה שנייה רגילה). בהריון זה נתגלה כי יש לי רחם שרירני עם 5 שרירנים ועל כן הומלץ לי גלולות עם מינון הורמונלי נמוך- מליאן. העניין הוא שהגלולות גרמו לי לדימומים כבדים שלא פסקו ואף לכאבי רגלים וסימנים ורדרדים על הרגלים ואף שיעול פתאומי. בייעוץ עם רופאת הנשים הוחלט להפסיק את הגלולות ולאחר כ- שבוע הדימום הופסק. ובצעתי אולטרא סאונד שהראה שישנה מגמה של התקטנות השרירנים .כעת הרופאה המליצה לי על גלולות מסוג יאז . הסכמתי אך כשהגעתי הבית נחרדתי לקרוא את כל מה שפורסם על הגלולה הזאת, עלייה בתסחיף ריאתי וקרישי דם, וכן גידולים סרטניים וכן שנשים בקנדה מתו מנטילת הגלולה. וכעת אני בדילמה מה לעשות ??
    אין עבורי במצבי ככ הרבה אופציות. התקן מירנה ישנו בעיה כי בשל השרירנים תתכן קושי בהחדרה ועוד.
    האם זה נכון שיאז הם מסוכנות ???
    והאם קונדום הוא אמצכי בטוח להגנה מפני הריון או רצוי להשתמש בדבר נוסף ?
    מבובלבלת מאוד.... אשמח לעיצה והכוונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות יאז מסוכנות?! רחם שרירני - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    12/07/2015

הגידולים הסרטניים לא צריכים להטריד אותך. אני מניח ששמעת על אדם שנפגע בתאונת דרכים וסביר להניח שאינך חדלה לנסוע ברכב. סיכון זה גדול פי מאות אלפי אחוזים. אז נכון להתמקד בעיקר ולא בשוליים. גלולות אלה או אלה אינן הטיפול לבעייתך. מה כי הטיפול לא ניתן לדעת ללא מידע על גודל ומיקום השרירנים.
    פרופ. תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו