מיומה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה
    שרית
    04/05/2008

מה עליי לעשות אני אובדת עצות איני רוצה וגם פוחדת נורא מניתוח כריתת רחם דבר שהרופאים המליצו לי לעשות בשל מצבי המיומה גדולה ויושבת לי בצוואר הרחם ולוחצת לי על שלפוחית השתן וכן הרקטום כרגע מנסים לטפל בי בצורה שמרנית וזה לא כל כך עוזר זריקת פרוברה כדורי פורלומוט נור וכן הקסקאפרון נרגע במעט כי אני עם דימום מעל שבועיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה - לא לפחד

פרופ' יונה תדיר
    04/05/2008

שרית,
    אפשר להבין את מצבך. הבעיה היא רק אחת. פחד לא יקדם את פתרון הבעיה אלא רק יחמיר אותה, מאחר ועלול להוסיף מרכיבים מיותרים לטיפול ואולי אף לדחות אותו. את מגוון הטיפולים ניתן לחלק למספר קבוצות:
    א. השגחה ללא טיפול,
    ב. ניתוחים בגישות שונות להסרת השרירנים,
    ג. פעולות זעיר פולשניות, או בלתי פולשניות, להקטנת השרירנים ושיפור הסימפטומים (כולל צינתור וחסימה של עורק המיומה),
    ד. טיפולים תרופתיים להקטנת נפח השרירנים ושיפור הסימפטומים,
    ה. שיטות רפואה משלימה להקטנת נפח השרירנים ושיפור הסימפטומים,
    קשה להתייחס למידת ההצלחה או טיפול הבחירה של טיפולים שמרניים למיניהם מאחר ו... (בין היתר) חסרים גם פרטים על גודל המיומה, על עברך המיילדותי, גילך, וכיוב'. לכל אלה השפעה חשובה על טיפול הבחירה. מכל מקום, כדי להרגיע אותך, ועל בסיס עובדות בדוקות, שרירן (מיומה) הוא ממצא שכיח מאד (כ 50% מכלל הנשים בין גיל 30-50) וכמחציתן נזקקות לטיפול. יש למחלה שכיחה זו מגוון רחב של טיפולים. חלקם פשוטים יותר וחלקם פחות, אך ללא פחד תמצאי וודאי טיפול אשר ישחרר אותך מהבעיות הנלוות לרחם שרירני.
    פרופ תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו