שרירן

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן
    טלי
    27/08/2015

בת 47, מחזור סדיר בדרך כלל. היה מקרה אחד של דימום 5 ימים אחרי שנפסק המחזור. מאז ברוך השם בסדר.
    הייתי בטיפולי פריון שלא צלחו. החזרה מתרומת ביצית -ביטא שלילית.
    באולטרסאונד מ 28.5.15 אובחן פעם ראשונה- שרירן בקיר השמאלי 16*18.6 ממ.
    גודל הרחם 65*38*45, מבנה הרחם תקין. רירית סדירה. ללא נוזל.
    ב 3.6.15 במעקב אולטרסאונד - שרירן קטן פונדלי סבסרוזי חסר משמעות.
    החזרת עובר מוקפא שבוצעה כאמור כשלה. האם זה בגלל השרירן?
    ולשאלה שחשובה לי מאוד כעת- האם מותר לי לקחת הורמונים להכנת הרירית- מדבקות אוורל, שלהבנתי זה הורמון אסטרוגן, ותמיכה של פרוגסטרון, כאשר יש לי שרירן כזה?
    האם הוא לא יפריע למהלך ההריון, והאם ההורמונים וההריון לא יגרמו לו לגדול לממדים גדולים? בקיצור מה אתה ממליץ לי? לקחת הורמונים ללא חשש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    27/08/2015

מדובר בשרירנים קטנים וסביר להניח שמשמעותם לגבי הריון עתידי שולית. אכן, הורמונים עלולים לגרום לגידול של שרירני הרחם, אבל ההורמונים בהם מדובר במסגרת טיפול זה (להכנת הרחם) הם טיפה בים לעומת כמויות ההורמונים המיוצרים ע"י השיליה במהלך הריון, כך שזה חסר חשיבות. מה גם שבגילך, בראיית מכלול הסיכויים להצלחה, ללא הורמונים אלה לא יתכן הריון כלל.
    בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טלי
    27/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו