מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן בפונדוסאלמונית27/11/2015
בת 28 נשואה שנה ללא ילדים.
בתחילת החודש עברתי הפלה טבעית בשבוע 7ללא התערבות.
ההריון התחיל עם דימום קל אשר נמשך והתחזק עד לסוף ההפלה. במהלך ההריון רמת פרוגסטרון נמוכה מאוד 1.94
בנוסף במהלך ההריון התגלתה ציסטה בשחלה שמאלית בגודל 24 ממ ללא נוזל חופשי, ושרירן בפונדוס24×26
לאחר ההפלה נבדקתי אצל הרופאה אשר המליצה להמתין 2מחזורים ואז לנסות להכנס שוב. ב
בדיקת וגינלית לאחר ההפלה הרופאה מצאה כי השרירן קטן יותר משהיה וכעת הוא בגודל 13×11 ממ.
יש לציין כי עדיין לא קיבלתי מחזור.
הרופאה המליצה לי להמתין שני מחזורים, ולאחר מגן לנסות להכנס שוב להריון.
אני חוששת מכיון שהמחזורים שלי מגיעים בדרך כלל כל 40 יום, ובגלל שכעת התגלה שרירן ברחם.
שאלתי היא האם להמתין כפי שהרופאה המליצה, שכן לדברייה אני עלולה לחוות הפלה שוב בשל רמה נמוכה של פרוגסטרון.
או לנסות מיד להכנס מכיוון שהבנתי כי שרירן עשוי לגדול.
ואני מאוד רוצה להתחיל לנסות להכנס להריון.
ודבר נוסף מה הכוונה " פונדוס" האם השרירן נמצא במקום אשר יכול להזיק במהלך ההריונות?
הרופאה המליצה לי להיות במעקב לגבי השרירין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בפונדוס - תגובה
פרופ' יונה תדיר27/11/2015העובדה שהשרירים קטנו לאחר ההריון היא צפויה ונורמלית.
רמת הפרוגסטרון הנמוכה קשורה להריון שלא היה תקין ואינה אומרת דבר לגבי הפרוד סרטון בהריון הבא. אכן, נכון להתין כ 3 חדשים עד לניסוחם הבא להרות. השרירן קטן ואין צורך לטפל בו עכשיו.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)