שרירן בפונדוס

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן בפונדוס
    אלמונית
    27/11/2015

בת 28 נשואה שנה ללא ילדים.
    בתחילת החודש עברתי הפלה טבעית בשבוע 7ללא התערבות.
    ההריון התחיל עם דימום קל אשר נמשך והתחזק עד לסוף ההפלה. במהלך ההריון רמת פרוגסטרון נמוכה מאוד 1.94
    בנוסף במהלך ההריון התגלתה ציסטה בשחלה שמאלית בגודל 24 ממ ללא נוזל חופשי, ושרירן בפונדוס24×26
    לאחר ההפלה נבדקתי אצל הרופאה אשר המליצה להמתין 2מחזורים ואז לנסות להכנס שוב. ב
    בדיקת וגינלית לאחר ההפלה הרופאה מצאה כי השרירן קטן יותר משהיה וכעת הוא בגודל 13×11 ממ.
    יש לציין כי עדיין לא קיבלתי מחזור.

הרופאה המליצה לי להמתין שני מחזורים, ולאחר מגן לנסות להכנס שוב להריון.
    אני חוששת מכיון שהמחזורים שלי מגיעים בדרך כלל כל 40 יום, ובגלל שכעת התגלה שרירן ברחם.

שאלתי היא האם להמתין כפי שהרופאה המליצה, שכן לדברייה אני עלולה לחוות הפלה שוב בשל רמה נמוכה של פרוגסטרון.

או לנסות מיד להכנס מכיוון שהבנתי כי שרירן עשוי לגדול.
    ואני מאוד רוצה להתחיל לנסות להכנס להריון.

ודבר נוסף מה הכוונה " פונדוס" האם השרירן נמצא במקום אשר יכול להזיק במהלך ההריונות?
    הרופאה המליצה לי להיות במעקב לגבי השרירין.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן בפונדוס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן בפונדוס - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    27/11/2015

העובדה שהשרירים קטנו לאחר ההריון היא צפויה ונורמלית.
    רמת הפרוגסטרון הנמוכה קשורה להריון שלא היה תקין ואינה אומרת דבר לגבי הפרוד סרטון בהריון הבא. אכן, נכון להתין כ 3 חדשים עד לניסוחם הבא להרות. השרירן קטן ואין צורך לטפל בו עכשיו.
    פרופ. תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו