הסרת מיומה באולטרסאונד ממוקד

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• הסרת מיומה באולטרסאונד ממוקד
    יעל
    10/01/2016

שלום פרופ' תדיר. אשמח לשמוע מהי דעתך לגבי טיפול במיומות באמצעות טיפול באולטרסאונד ממוקד. אני בת 35 ויש לי מיומה שמציקה לי מאוד (דימומים כבדים וכו'). הבנתי שיש טיפול כזה בתל השומר ושהוא אינו פולשני ונמצא בסל הבריאות. לי זה נשמע מעולה אבל אודה לך אם תוכל לסקור אופציות נוספות לא פולשניות לטיפול במיומות. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת מיומה באולטרסאונד ממוקד - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/01/2016

לאחרונה נשאלתי מספר פעמים, במספר פורומים, והרחבתי על נושא זה. המלצתי לעיין גם בתגובות קודמות. תארי לעצמך שאם ניתן היה לטפל ביעילות בשיטה שאינה פולשנית, מי היתה מטפלת בשיטה פולשנית ??? הלא כן??? מדובר בטכנולוגיה מעניינת, אולם מקומה ותוצאותיה שנויות במחלוקת בין המומחים בתחום זה. ההתאמה לטיפול תלויה בגודל, במיקום, בריחוק מרירית הרחם ובסיפור השונה של כל אישה. גודל ומיקום מחייבים בדיקת תהודה מגנטית מקדימה, והסיפור השונה תלוי בסיבה לטיפול, סימפטומים (דימומים) ובתכניות הילודה. יש להבין שבניגוד לניתוח בו המיומה מוצאת מהגוף, בטיפולים שמרניים למיניהם (כגון אולטרהסאונד ממוקד, צינתור עורקי השרירן, טיפול תרופתי בתכשיר Esmya, דיקור סיני, וכיוב׳) השרירן נשאר בגוף ויש שיפור בסימפטומים לפרק זמן מסויים. שאלת ״סל התרופות״ ומימון הטיפול) לטיפול זה או אחר, מחייבת בדיקה בקופה החולים בה את מבוטחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי טיפול זה לא הניב תוצאות

מרי
    19/01/2016

טיפול לא קל הכל סיפורים על גבי סיפורים לא עזר בכלל בסוף הוצאתי תרחם לא היה קל לקבל טופס17

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי טיפול זה לא הניב תוצאות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/01/2016

חשוב לקבל משוב אחרי טיפול. תשובותי מתבססות על נסיון רב, ונסיון נצבר בזכות משוב מציבור הנשים. כמה זמן המתנת לאחר הטיפול כדי לראות תוצאות? בטיפול זה, בניגוד לניתוח, יש להמתין זמן מה כדי להעריך אם יש שיפור בסימפטומים. ומדוע היה לך קשה חקבל טופס 17? בעבר נהוג היה שאם נדרש נתוח אם הטיפול השמרני לא מצליח, הניתוח מבוצע כחלק ממחויבות בית החולים. האם זה שונה כיום?
    פרופ׳ תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו