האם לעבור ניתוח נוסף או לא....

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• האם לעבור ניתוח נוסף או לא....
    vvvv
    04/02/2016

פרופ' תדיר שלום, אני ב 36.9, ללא הריונות קודמים. לפניי שניים עברתי ניתוח פתיחת בטן להוצאת 2 שרירנים בגודל 8סמ כל אחד. לפניי שנה וחצי עברתי לפרוסקופיה לשם הוצאת אנדומטריומה בשחלה בגודל 6 סמ. כעת הופיע שרירן סובמוקוזי תת רירי בגודל של 2.5 סמ(עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית). בנוסף יש עוד מס שרירנים קטנים(רחם שרירני).השיקול שלי האם לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית בקרוב, או שמא אחכה עד שארצה להכנס להריון? במקביל אני מתכננת שימור ביציות. איזה תהליך אתה ממליץ לי לעבור קודם, אם בכלל.... האם יש סיכון לרחם בגישה כלשהי בניתוח נוסף? אנא התייחסותך. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לעבור ניתוח?. זו אינה השאלה !

פרופ' יונה תדיר
    04/02/2016

לגב׳ VVVV - ספק אם את מתמודדת עם השאלות הנכונות. ברור לי שעדיין לא הרית, ואת מתכננת עדיין להרות בעתיד ולכן בכוונתך להקפיא ביציות. ובכן תחילה נכון יהיה להבהיר לך שעל פי סקר שהוצג לפני כשנה בכנס השנתי של האגודה הישראלית לחקר הפוריות אין בישראל עדיין אף הריון לאישה שביציותיה הוקפאו בגיל 37 ומעלה. זה כמובן ברחם תקין שלא נותח ואין בו שרירנים. ולכן, שאלת שרירן הרחם להריון עתידי צריכה להבחן על פי הסטטיסטיקה הנכונה. השאלה אם לעבור ניתוח לכריתת שרירן קטן בגודל 25 מ״מ במיקום סוב-מוקוזי, קרי, מתחת לרירית הרחם, צריכה להבחן על פי שני מדדים עקריים: 1. האם בולט לחלל הרחם וגורם לעוות מבנה הרחם? ב. האם גורם לדימומים. צריך להבין ששרירן במיקום זה ניתן לכריתה בהיסטרוסקופיה ניתוחית כל עוד גדלו אינו גדול מכ 4-5 ס״מ. מעבר לכך זה כמעט בלתי אפשרי ומחייב כריתתו בגישה אחרת, לפרוסקופיה או פתיחת הבטן בהן מידת הנזק לדופן הרחם גדולה יותר.
    פרטים אלה הם בהכללה כמובן, ומעבר לכך עליך להוועץ ברופא/ה המתמחה בתחום זה. שאלת האנדומטריומה בשחלה משנית בהקשר זה, ויש לקוות שלא נגרם נזק גדול לאותה שחלה, מהאנדומטריומה או מכריתתה.
    בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-האם לעבור ניתוח

vvvv
    04/02/2016

תודה רבה על התייחסותך. אני מסיקה מכך שאין צורך בשימור ביציות, אלא לבצע טיפולים/הזרעה(עדיף כך)או שאני טועה? לגביי השרירן - בהיסטרוסקופיה האבחנתית ניתן היה לראות כי כולו היה בולט לחלל הרחם, ואני לא סובלת מדימומים חריגים מלבד הווסת. רופא הנשים שלי טוען כי יש להסירו בסמוך לרצון שלי להרות בפועל,האם הגיוני? האם נשים במצבי או במצב דומה לי הצליחו להרות בשלב כלשהו?האם אני יכולה להישאר אופטימית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-האם לעבור ניתוח - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/02/2016

מהסוף להתחלה: הריונות לאחר היסטרוסקופיה לכריתת שרירן הם תופעה שכיחה. שרירן בגודל זה, אם אכן בולט לחלל הרחם, ניתן לכריתה בדרך זו עם מינימום פגיעה ברחם. או ליתר דיוק, מקסימום הגנה על הרחם. איני יודע מה שיקולי הרופא שלך, במיוחד כאשר תכננת להקפיא ביציות. אם סוכנת לבצע טיפולים בהזרעה בעתיד הקרוב, מה שוודאי מגדיל את סיכוייך להרות, כדאי לבצע את ההיסטרוסקופיה בהקדם וכ 2-3 חדשים לאחר מכן... ״לעבודה״. בהצלחה. פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו