מיומה והריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה והריון
    שאלה יובל
    13/05/2008

שלום רב אני בת 29 לפני הריונות לפני כשנתיים נמצאה אצלי ברחם מיומה בדופן הרחם התחתונה בגודל של כ 4/5 סמ' אנחנו מנסים להרות מזה 7 חודשים ללא הצלחה ...משום מה הרופאה שלי עדיין לא שלחה אותי לבדיקות הורמונליות ?! אם ישנו קשר בין היווצרות מיומה לבין אסטרוגן יכול להיות שרמת האסטרוגן שלי גבוהה מידי ולכן זה משבש את כל התהליך ?!
    השאלה שלי בגדול הינה כזו ---1. אילו בדיקות הורמונליות עלי לבקש מרופאת הנשים שלי ?
    2. האם אני יוכולה לעבור תהליך הסרת מיומה ללא ניתוח חודרני
    לגודל המיומה שיש לי
    תודה מראש יובל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה והריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה הריון והורמונים...

פרופ' יונה תדיר
    13/05/2008

יובל,
    א. לעניין גודל ומיקום המיומה: העובדה שנמצאה אצלך מיומה (שרירן) לפני שנתיים היא חשובה, אך חשוב שיהיה בידך מידע עדכני על גודלה. בדיקת אולטרה סאונד מדוייקת היא חובה כחלק מהמעקב על מיומה. זאת, גם ללא הנסיונות להרות, וודאי בשלב בו את מנסה להרות. לידיעתך, המושג דופן תחתונה אינו קיים. את הרחם מחלקים באופן שונה (דופן קדמי, אחורי, גוף הרחם, צואר הרחם, קרוב לרירית הרחם, וכיוב'.). המושג "תחתונה" אינו מבהיר את מיקום המיומה, ופרט זה חשוב מאד, בוודאי לגבי הקשר האפשרי בין מיומה והריון.
    ב. לעניין בדיקת ההורמונים: שרירני רחם מתפתחים אמנם בעקבות הפרשת הורמונים נשיים (אסטרוגן ופרוגסטרון) אולם בדיקת רמות ההורמונים בדם לא יהיה בה כדי לקדם את ההבנה מדוע יש לך שרירן (אולי שרירנים?) וגם לא כיצד לטפל בהם. על מגוון הטיפולים הקיים כיום, ואולי גם על בחירת הטיפול המתאים לך, תוכלי למצוא פרטים נוספים בקישור הבא:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6748
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6749
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו