המלצה על טיפול בתרופת esmya למיומות

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• המלצה על טיפול בתרופת esmya למיומות
    shula
    25/07/2016

פרופ' תדיר שלום רב,

בעברי ניתוח להסרת מיומה תוך דופנית. בחלוף 4-5 שנים אובחנה מיומה תוך דופנית נוספת שהפכה לסימפטומטית. אני נוטלת גלולות כאמצעי להתמודדות עם הדימומים (אך לאחרונה הדימומים מופיעים תוך כדי נטילת הגלולות)
    אני נמצאת במעקב מסודר וצמוד ומאחר ואין לי ילדים ואני מעוניינת בעתיד, הומלץ לי על הטיפול בתרופה (esmya) ולהמנע בשלב זה מניתוח. האומנם התרופה משמרת פוריות? ידוע על הריונות לאחר נטילת התרופה?

פניתי לקופה לבדוק זמינות ונענתי בשלילה. השיבו לי שיש טיפול אחר בסל הבריאות שלהבנתי גורם לתופעות גיל המעבר וממילא לא הומלץ לי עליו.
    האם לתרופה הנ"ל יש תופעות לוואי דומות?
    היכן ניתן להשיג אותה? עדיף בארץ או בחו"ל?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצה על טיפול בתרופת esmya למיומות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    25/07/2016

יש אכן תרופה בשם Esmya' אבל שכחת לציין את הפרטים החשובים ביותר כגון: מה גילך? מה גודל המיומה? או המיומות? מה מיקומן? מה הסימספומים (דימומים וכיוב׳)? מה רמת ההמוגלובין שלך? מה קצב גידול המיומה? מה פרק הזמן הצפוי לתכניותיל להרות?
    פרום׳ יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על טיפול בתרופת esmya

shula
    25/07/2016

אני בת 34 והמיומה בגודל של 43*38, המיקום- אינטרמורלי קדמי. אני סובלת מעת לעת מדימומים כבדים וממושכים, לעיתים נוטלת הקסקפרון כאשר יש החמרה משמעותית בדימום. סובלת מברזל נמוך אך רמות ההמוגלובין בסה"כ תקינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על טיפול בתרופת esmya - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    25/07/2016

מדובר במיומה קטנה יחסית, ומיקומה קרוב לוודאי קרוב לרירית הרחם ולכן גורמת לדימומים. טיפול בהקסקפרון אינו טיפול של ממש מאחר והוא פועל רק על הדימום אבל אין זה רצוי לעשות בו שימוש לאורך זמן. כדי להמליץ על טיפול נכון יש לקבל תמונה יותר מדוייקת של המיקום. לצורך זה צריך קודם כל בדיקת אולטרהסאונד איכותית על הגדרה מדוייקת של מיקום, והאם חולק את רירית הרחם. רק אז אפשר להתייחס לשאלה של תרופה זו? או טיפול מתאים אחר? ודאי לא את התרופה שגורמת לגלי חום, וכיוב׳.
    פרופ׳ יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מקבלת רושם שאין הרבה חלופות

Shula
    25/07/2016

המיומה אכן קרובה לרירית הרחם והמימדים שמסרתי הם מבדיקה מלפני שלושה חודשים. האופציות שאני יודעת עליהן הוא הטיפול באולטראסאונד אבל התרשמתי שהוא חדש ולא ברורה ההשפעה שלו על פוריות. ממה שזוכרת גם לא הומלץ לנשים שעדיין מתכננות ללדת. אמבוליזציה של כלי הדם גם היא לא מומלצת... אני בתחושה שלנשים כמוני אין פתרון של ממש... אשמח אם תפרט אלו חלופות קיימות היום לנשים שלא ילדו עדיין . לתחושתי הגלולות בסוף רק יאיצו את גדילתה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מקבלת רושם שאין הרבה חלופות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    25/07/2016

חלק מדבריך על חלופות מסוימות נכונות, וחלקן אינן מבוססות או שאינן רלוונטיות למצבך. לעניות דעתי יש גבול עד כמה את יכולה להיות הרופאה של עצמך, ולבסס את ההחלטות על מידע אינטרנטי או אחר שאינו בהחלט רלוונטי לעניינך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו