שרירן ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן ברחם
    ויויאן
    17/05/2008

היי....
    שמי ויואן בת 4אן1 ויש לי שלושה ילדים .
    גילו לי שיש לי שרירן ברחם בגודל של 16מ'מ וכעבור שלוש שבועות גודלו היגיע ל35 מ'מ.
    עשו לי ביופסיה ואני עכשו בהמתנה לתשובה אבל מאוד לחוצה מההמתנה הזו ולכן אני כותבת לכם העם יש סיכוי שהשרירן שיש לי הוא ממהיר כי הוא גדל מהר?.?
    מחכה לתשובה בקוצר רוח ............
    תודה מראש
    ויויאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן הגדל מהר

פרופ' יונה תדיר
    17/05/2008

ויויאן.
    בקשתך לתשובה מהירה תכנס לאתר תוך דקות מרגע העלאת השאלה לפורום, אולם מקריאת שאלתך קשה להבין מספר פרטים חיוניים כגון: , 1. מה גילך? כנראה 41 ???
    2. לא ברור גם מדוע נעשו בדיקות אולטרה-סאוד (האמנם?) בהפרש של 3 שבועות לשרירן יחסית קטן. האם יש סיבות נוספות? מה מיקום השרירן ברחם? ממה את סובלת? כנראה דימומים? גם לא ברור ממה נלקחה הביופסיה? האם מרירית הרחם? במקרה כזה אין בכך כדי להצביע על טיבו של השרירן. רירית הרחם והשרירן (המיומה) הם שני חלקים שונים של הרחם.
    בכל מקרה מדובר בשרירן קטן יחסית. אמנם שרירן הגדל במהירות עלול להצביע על בעיה, אולם בגודל יחסית קטן לשרירן זה לא הייתי ממליץ להבהל אלא לעקוב ולעקוב בצורה מסודרת.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים ברחם

א
    18/05/2008

ערב טוב

הנני בת 45 פלוס ילדה, לפני כחצי שנה נבדקתי ע"י רופאת נשים שגילתה לי שיש לי רחם ש
    ירני עם שרירן של 6 ס"מ שחלות ללא ממצא חריג אין נוזל באגן.
    היום לאחר כחצי שנה לערך נשלחתי לאולטרסאונד של אגן קטן וה
    רחם בגודל ממיצאים מהיום הם:65.65 מ"מ במבנה שרירני
    סה"כ גודל הרחם והשרירנים 37.109 מ"מ
    שרירן בקיר אחורי 35 מ"מ
    שרירן סוב סרוזי משמאל ומאחורי הרחם בקוטר 65.88
    רירית הרחם בעובי 6 מ"מ סדירה
    שחלה ימין בגודל 17.31 מ"מ במראה תקין
    שחלה שמאל בגודל 17.31 מ"מ במראה תקין
    ללא נוזל חופשי באגן.

בבקשה ד"ר אודה לך אם תאמר לי אם המימצאים בעייתים
    בתודה מראש א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אישית על רחם שרירני

פרופ' יונה תדיר
    20/05/2008

לגב' א' בת ה 45
    מקריאת שאלתך בה את מתארת שרירני רחם, ומאופן הגדרת השאלה, נראה בברור כי עליך לקבל ייעוץ רפואי אישי. מגוון האפשרויות החל ממעקב ללא טפול וכלה במגוון רחב של אפשרויות טאיפוליות הינו פועל יוצא של מספר גורמים ולא ניתן להתייחס אליהם באופן כוללני. פורום אינטרנט נועד לתת מענה לשאלות כלליות ולא כייעוץ אישי למצב כזה או דומה לו..
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחם שרירני

א
    20/05/2008

תודה על התגובה
    אני אעשה את מה שהצעת לי
    פשוט רציתי את חוות דעתך באם אני יכולה לחיות כך את חיי ללא התערבות טיפולית
    כיוון שאני לא סובלת מדימומים מיוחדים או כל דבר אחר שתואר כאן למעט דחיפות בהטלת שתן
    מה שהיה לי גם קודם לכן כיון שיש לי שלפוחית קטנה...

תודה מראש
    א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

פרופ' תדיר
    20/05/2008

בהצלחה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו