מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום חלש שבוע לאחר מחזורבתיה10/09/2016
שלום רב, אני בת 23, קיבלתי מחזור פעם ראשונה לפני 9 שנים ובכל חודש הוא מגיע בטווח של 28 יום מהפעם הקודמת.
אף פעם לא היה לי מחזור בעייתי. באוגוסט האחרון קיבלתי מחזור נורמלי 15.8, ולאחר שבוע וחצי ב27.8 קיבלתי שוב דימום, העניין הוא שזה דימום חלש מאוד שאפילו לא יוצא בפיפי (במחזור רגיל הפיפי שלי אדום). הדימום רק מכתים את הפד. לפעמים יוצאים לי גושי דם קטנים. אני כן מרגישה כאבי בטן. אני מדממת כבר שבועיים, וזה משהו שלא קרה לי בעבר. המחזור שלי הוא בד"כ 5-6 ימים. עשיתי בדיקות דם כלליות ויצאו תקינות.
הייתי אצל שני רופאי נשים, אני בתולה ולכן לא יכלו לעשות לי בדיקה פנימית, אז אחד הרופאים עשה לי אולטרסאונד (על בטן ריקה מפיפי.. לא ידעתי לפני). הוא אמר שהוא לא רואה משהו בעייתי. הרופאה השנייה אמרה שאני בלחץ. אני באמת בלחץ לאחרונה אבל לא חושבת שזה לחץ שונה מלחץ בעבר (גיל ההתבגרות, תקופת בגרויות וכו'.. )
הרופאים שראו אותי די זלזלו בי ואני לא יודעת מה לעשות. אם זה היה דימום שמרגיש כמו של מחזור אולי הייתי רגועה.. אבל ממה יכול להיות סוג כזה של דימום?
והאם כדאי ללכת לעשות אולטרסאונד על בטן מלאה? יכול להיות שיראו משהו אחר?
אשמח לעזרה, המצב הזה רק מוביל לעוד לחץ..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשש - תגובה
פרופ' יונה תדיר10/09/2016תחילה נכון יהיה להבהיר לך שאת מבלבלת מושגים בין ״מחזור״ ובין ״ווסת״. מדובר בשתי תופעות פיזיולוגיות שונות. ווסת היא חלק מהמחזור החדשי. לדוגמא: אם קיבלת ווסת לפני 12 יום, אז היום את נמצאת ביום ה 12 למחזור בין אם יש לך דימון ווסת ובין אם לאו. להבנת המושגים יש חשיבות גם בהבנת מצבים תקינים וכאלה שאינם תקינים.
פנייתך זו נעשתה לפורום ״שרירני רחם״, ושרירנים (מיומות בלע״ז) זה אחד המצבים בהם יש דימומי ווסת חזקים או תכופים. בגילך, סביר להניח שזו אינה הסיבה (אף כי זה נדיר ... ואפשרי) ואת זה ניתן לאבחן ע״י בדיקה אולטרהסאונד בגישה בטנית, ולא רק בגישה נרתיקית ( המתאים למצבך). מצבים אחרים שעלולים להיות הגורם לדימומים הם הורמונליים, ובכל מקרה, ייעוץ רפואי אמור לברר מדוע יש לך את מה שאת מתארת?!
פרום׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל..
בתיה11/09/2016שני הרופאים שהייתי אצלם לא נתנו לי תשובה לגבי סוג הדימום שתיארתי.. ממה יכול לנסוע דימום כזה (איטי וסמיך.. ) ?
והאם דימום שלא צובע את הפיפי באדום אומר שזה לא וסת? (השערה שלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה אבל.. - תגובה
פרופ' יונה תדיר11/09/2016איני יודע מי אמר? ומה אמר? פורום באינטרנט נועד להבהיר תהליכים, מחלות, ושאלות עקרוניות. אפשרויות דימום רבות ואיבחונן ברפואה המודרנית אפשרי, אבל להבדיל ״מציוצי טוויטר של פוליטיקאים, או רכילויות ״פייסבוט״ של ״החברים״, איבחון רפואי נעשה אחרת. שהרי אינך רוצה תאוריות, את מחפשת אבחנה ופתרון לבעייתך. הלא כן?
פרופ׳ תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?