מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן בגודל 9.5 וביופסיה של רירית הרחםלימור12/09/2016
לום רב, אני בת 48 וחצי, עדיין עם מחזור, אם כי פחות סדיר. לפני 12 שנה, הופיעה מיומה. לפני שנתיים הגודל היה 7.5, לפני שנה 8.5 וכעת 9.5. הרופא ביצע ביופסיה של רירית הרחם מאחר ולדבריו, זאת הפרוצדורה כאשר יש גדילה של מיומה. מה הסיכוי של המצאות תאים ממאירים ברחם עקב גדילת המיומה? האם זהו קצב גדילה שמחשיד לממאירות? מאוד מאוד מודאגת ומוטרדת, לא מפסיקה לחשוב על הגרוע ביותר, אודה לך מאוד מאוד אם תוכל להשיב בהקדם האפשרי, תודה רבה, לימור
לציין שהמיומה לגמרי אסימפטומטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בגודל 9.5 וביופסיה של רירית הרחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר13/09/2016לא ברור מדוע לקח הרופא ביופסיה מרירית הרחם למצב של שרירן רחם. אין שום קשר בין השניים, וביופסיה של רירית הרחם אינה אומרת דבר וחצי דבר על טיבו של שרירן הרחם. כדאי שתקבלי הסבר מהרופא על שאלה זו, ומה הוא (או את?) למדתם מתשובת אותה בדיקה? מיומה שגדלה בקצב של 1 ס״מ בשנה בגילך אינה דבר נדיר, אף כי יש הצדקה להתמודד עם שאלה זו, ולא דרך פורום ציבורי באינטרנט. יש לבחון את מיקומה המדוייק, ושאלות נוספות אשר עשויות להבחן כדי לקבל החלטה מושכלת.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה
לימור13/09/2016פרופ' תדיר שלום רב,
ראשית כל מודה לך מקרב לב על תשובתך המהירה (והמרגיעה בסך הכל).
לטענתו, לקיחת הביופסיה היא הליך ציטוט "בירוקרטי " כאשר יש גדילה של השרירן.
לדבריו, אכן לשרירן לא ניתן להגיע ע"מ לקחת הדגמה אך מאחר והוא מתפתח ברחם,אם הביופסיה תראה לנו שהכל שפיר שם, זה חשוב.
הוא תירץ את ההליך כ"בירוקרטי".
יצער אותי מאוד אם כל הפרוצדורה (הלא נעימה בכלל) וההמתנה מורטת העצבים בת חודש לתוצאות היו לחינם.
מאוד יערער לי את האימון שיש לי בו.
שוב תודה רבה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המון המון תודה - תגובה
פרופ' יונה תדיר13/09/2016נשמחתי לקרוא שנרגעת, אולם נראה שלא הבנת את מלוא שובתי. מאחר ואין קשר בין ביופסיה של רירית הרחם, לבין נוכחותו או קצב גידולו של שרירן רחם, הרי שלא ניתן ללמוד דבר מביופסיה (דגימה) זו של רירית הרחם שנלקחה אצלך. אם היה בה חו״ח סמני גדיול ממאיר, היה בכך רק כדי ללמד על רירית הרחם. אולם במצב בו היא תקינה (כדבריך) לא ניתן ללמוד ממנה דבר וחצי דבר לגבי טיבו של השרירן. גם אם סביר להניח שהשרירן שפיר, דגימת רירית רחם אינה הבדיקה המתאימה למצב זה.
פרופ׳ תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת אי הבנה
לימור13/09/2016א שוב תודה על תגובתך המהירה.
אני חוששת שאולי גם אני לא הובנתי נכון.
הביופסיה נלקחה רק אתמול בביקורי אצל הרופא ולדבריו, בעקבות גדילתה המתמדת של המיומה. עליי לחכות חודש יצים עד לקבלת התוצאה.
אני בעצם מבינה שדבריו לפי תוצאות הביופסיה יתנו לנו איזשהי אינדיקציה לגבי המיומה , שגם היא גדלה ברחם, הם בעצם לא מדוייקים ולמעשה, לקיחת הביופסיה הייתה מיותרת.
סליחה על הניג'וס, אבל האם אני מבינה נכון ?
תודה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרת אי הבנה - תגובה
פרופ' יונה תדיר13/09/2016הדבר מאד ברור. דגימה רירית רחם אינה אומרת דבר לגבי מיומה ברחם, בין אם היא גדלה, ובין אם לאו. בין אם היא גורמת לדימומים ובין אם לאו. למיומה לא ניתן לעשות ביופסיה, וביופסיה מרירית הרחם (כפי שנקחה אצלך, כך הבנתי מדבריך) אינה קשורה למיומה ואינה מלמדת דבר על המיומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו הכל ברור לי
לימור13/09/2016לא נותר אלא לקוות שביופסיית הרירית תהיה תקינה.
חבל מאוד שבשל שיקול מוטעה , הרופא גרם לי לחודש המתנה מורטת עצבים לתוצאה של בדיקה שכנראה לא הייתה צריכה בכלל להתבצע.
ועוד בטיעון שכך הבירוקרטיה אומרת.
מאוד מאוכזבת מהרופא שלי.
שוב תודה לך,
עכשיו הכל ברור לי - תגובה
פרופ' יונה תדיר13/09/2016הביופסיה תהיה ב 99.99% תקינה מאחר ואין לך שוב בעיה ברירית הרחם. ה 0.001% שהותרתי, כי ברפואה אין אף פעם 100%, בשום דבר, וזו אינה סיבה שלא לישון בלילה. מאידך, עליך להחליט מה עליך לעשות עם המיומה, וכיצד כן לעקוב אחריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה לך
לימור13/09/2016לגבי המיומה - מאחר והיא כלל לא מפריעה לי, אינני מעוניית להסירה בניתוח כפי שהרופא שלי ממליץ תדיר.
מקווה שמאחר ובקרוב אכנס לגיל המעבר, אולי זה ישפיע ויגרום לכך שהיא תקטן.
בקיצור, מחליטה שלא להחליט לעת עתה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?