בליטה בנרתיק נגרמת משרירנים?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• בליטה בנרתיק נגרמת משרירנים?
    אביבה
    30/12/2016

פרופ' יונה תדיר שלום,
    רוצה ברשותך לשאול עוד מספר שאלות שמטרידות אותי, לצערי אין לי שקט נפשי בגלל השרירנים האלה..
    בפעם הקודמת פניתי אלייך בעקבות דימומים שהיו לי בגלל השרירנים, הייתי אצל רופא נשים והוא נתן לי ההקסאקפרון להפסקת הדימום נראה שזה עוזר וכרגע לא מדמם מלבד כתמים..
    מאחר והדימום יחסית מאוד עצר, הכנסתי אצבע בכדי לבדוק אם הדימום עצר לחלוטין, כאשר הכנסתי אצבע לנרתיק נתקלתי בגוש מאוד מורגש ומיד נבהלתי, נגשתי שוב לרופא והוא אמר שזה מהמיומה שכנראה גדלה ולכן מורגשת שם.

תוצאות של אולטרסאונד שביצעתי החודש:
     רחם:
    אורך: 144 מ"מ עובי: 109 מ"מ
    מרקם: שרירני
    הערות: בגוף הרחם שרירנים רבים. הבולטים 52×58 מ"מ. 34×40 מ"מ, 33×31 מ"מ.
    עובי רירית הרחם: 8 מ"מ
    הערות: מעט נוזל בתוך חלל הרחם.
    שחלות: ימנית- אורך: 37 מ"מ רוחב: 30 מ"מ   שמאלית- אורך: 27 מ"מ רוחב: 16 מ"מ הערות: בתוכה זקיקים קטנים.
    דוקלס: ללא נוזל חופשי.

* בת 32 (חודש הבא 33), ללא ילדים ומעוניינת בע"ה להביא ילדים.

ככל הנראה הממצאים של האולטרסאונד אינם מספקים למענה מדוייק, אך אשמח שתראה מה תוכל לענות לי כי אלו הממצאים שיש לי.
    1. לפי הבנתך המקצועית האם הגיוני שהבליטה למטה היא מהשרירן?
    2. האם העובדה שהשרירן בולט לשם עוד יותר יכול להפריע להיכנס להריון?
    3. האם לפי הממצאים שלי ולפי הבנתך השרירנים האלה הם מאלה שמפריעים להיכנס להריון?
    4. האם הייתה ממליץ לי לנסות להיכנס להריון במצב שלי או שזה מסוכן מדי? כי ברור לי שכל עוד אני ממתינה זה לא כדאי ויכול להחמיר את המצב..
    5. האם הבליטה יכולה לדמם בזמן יחסים?

תודה מראש,
    אביהה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלתך טובה אך מורכבת מפרטים רבים.

פרופ' יונה תדיר
    30/12/2016

החשוב מכל, מה ניתן למישוש? וזה מחייב בדיקה גופנית. יתכנו מספר אפשרויות לשרירן הניתן למישוש דרך הנרתיק וזה משליך על חלופות טיפול שונות, חלקי פשוטות וחלקן יותר מורכבות. גם לגבי הקשר לפריון בטווח הקצר והארות לא ניתן יהיה להתייחס בדרך זו האמורה לתת תשובות כלליות להבנה אך לא מאפשרות בחירת טיפול. יהיה עליך לפנות למומחה בתחום. בהצלחה. פרופ׳ יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אביבה
    30/12/2016

מה זה מומחה בתחום? רופא נשים מספיק מומחה לדעתך?
    הוא לא ממש "התרגש" בגלל הימצאות הגוש.
    שאלתי אותו לגבי הריון והוא אמר שכדאי ורצוי לנסות להיכנס להריון במצב הזה.
    אני אמורה לדאוג בגלל הגוש הזה? זה לא כואב או משהו וכמו שכתבתי מספיק לדחוף אצבע בשביל להרגיש אותו.
    והריון כשיש בליטה כזו מסכנת יותר או לא בהכרח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדחוף אצבע

פרופ' יונה תדיר
    30/12/2016

איני יכול לאמר לך אם יש או אין ממה לדאוג. בכל מקרה, אם את מתייחסת לבדיקת רופא במונחים כגון אלה (״לדחוף אצבע״), מן הראוי שתבחני מה מידת הרצינות בה את מתייחסת לייעוץ רפואי.
    בהצלחה, פרופ׳ תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לשאלות- המשך

אביבה
    30/12/2016

לצערי לא מצליחה לקבל מענה לשאלותיי, אולי בגלל שהנתונים שיש לי והתאורים שנתתי לא מספיקים על מנת לקבל תשובה ראויה...
    בכל מקרה תודה רבה לך על הנסיון לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנתונים שנתת ...

פרופ' יונה תדיר
    30/12/2016

כפי שהוסבר לך, השאלות איתן את מתמודדת מחייבות ייעוץ ע״י רופא/ה מומחה אשר יבחין תחילה מה מיקומו ומה משמעותו של השרירן הניתן למישוש. וזאת, בבדיקה גופנית וייעוץ משלים בהתאם. המינוח בו את עושה שימוש אינו רואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

אביבה
    01/01/2017

זה המינוח שהכי נראה לי לנכון להשתמש בו בכדי להמחיש לך את המצב מדוייק ככל האפשר, מתנצלת אם זה לא היה במקום.
    בכל מקרה מודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו