מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת סיכונים- ניתוח להסרת מיומה או הריון עם מיומהאושי08/02/2017
יש לי שרירן 13 ס"מ קוטר סבסרוזי מחוץ לחלל הרחם קיר קדמי. יש לי תוכניות ילודה לשנתיים הקרובות אני בת 35. מבחינה הורמונלית הכל תקין. יש לי תחושה שהסיכון בניתוח בטן פתוח להוצאת המיומההוא גבוה יותר מאשר, הריון עם המיומה שכן אמנם יכול להביא לצירים מוקדמים, כאבים או אף לידה מוקדמת. אך האם לא מדובר בסיכונים הקיימים גם בנשים ללא מיומות? בארה"ב נשים שחורות מביאות ילדים ללא הסרת מיומות בניתוח בייחוד לא מיומות חיצוניות לרחם. מה דעתך בנושא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן או לא לנתח
פרופ' יונה תדיר09/02/2017לא ברור לי מאין שאבת את המידע שבארה״ב נשים שחורות מביאות ילדים ללא הסרת המיומה בניתוח. אמירה כוללנית, שגויה ואולי אף גזענית? ״מיומות״: באיזה גודל? וכיוב׳. שרירן בגודל 13 ס״מ הוא שרירן גדול הלוחץ על אברים אחרים ופוגע בבריאות הכללית. תאור המצב כגון: ״צירים מוקדמים, כאבים או אף לידה מוקדמת. אך האם לא מדובר בסיכונים הקיימים גם בנשים ללא מיומות?״ נשמע כנסיון שכנוע עצמי, שהרי אינך רוצה ניתוח. אכן, ניתוח לא עושים שלאחר יד. ניתוח עושים בגלל סיבה רפואית, אבל נסיונות שכנוע עצמי צריך להיות מבוסס. התחושה שלך ש... ״שהסיכון בניתוח בטן פתוח להוצאת המיומההוא גבוה יותר מאשר, הריון עם המיומה״ שגויה. לסכום, איני יודע מה הרקע, ההיסטוקיה, ומה חלופת הטיפול הנכונה עבודך, מה הסימפטומים שלך? וכיובק. מענה זה אינו בגדר ייעוץ רפואי, אבל נראה שאת משכנעת את עצמך.
בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון עם מיומה
אושי09/02/2017נכון.. אני חוששת מניתוח אבל אני לא חיה בסרט אם המצב יהיה חד משמעי ודאי שזה מה שיהיה, אך אני בוחנת את כל האפשרויות.. העניין הוא שבתחום הזה יש כ"כ הרבה דעות מגוונות! הייתי אצל 7 רופאים ישראלים מהלך השנים- לכל אחד דעה שונה.. אצל כל אחד גדלים שונים.. המיומה דוחקת אצל השני היא לא.. אצל השלישי היא 9 אצל הרביעי לא כדאי להסיר אצל החמישי היא 13 קוטר אצל השישי חייב ילד בבהילות! אחד ממליץ על ניתוח השני אומר שאם אין סיפטומים אז לא צריך לנתח.. איך אפשר להחליט החלטות??
אני מטיילת בהרבה פורומים בכל העולם ורבות הנשים שמתגלות אצלן מיומות כשהן כבר בהריון. לגבי נשים שחורות, למה שחורות? כי זה מאוד נפוץ אצלן והן מדברות על זה בלי סוף.
יש קבוצות שלמות ברשתות החברתיות של נשים המספרות את סיפורן כולל צילומי אולטרסאונד וצילומי וידאו המתארים את מהלך ההריון עם המיומה כולל מיומות גדולות ומיומות בתוך הרחם. זה לא מצוץ מהאצבע.
לגבי המיומות שלי .. אין לי כל סיפטומים או כאבים חוץ.. ממראה הריוני בימים מסויימים בחודש. המחזור תקין ללא דימומים או בעיות. אני מנסה להבין פשוט - כשהרחם גדל עם התינוק בפנים.. האם המיומה תפריע לו אם היא חיצונית לרחם? הרי היא לא בתוכו. כן יש חשש לכאבים וללחץ על איברים אחרים.. אז מה... אז סובלים.
ואני לא משכנעת את עצמי.. בשל ריבוי חוות דעת שמבלבלות ורשת גועשת עם סיפורים רבים מוצלחים.. האם זה לא לגיטימי שאבחן אפשרויות נוספות?
מעבר לזה..
מה אתם עושים בזמן אמת.. כשמגיעות נשים שהן כבר בהריון מתקדם ויש להן מיומות שלא גילו אותן לפני??
אצל כולן הסיפור מסתיים ללא לידה באופן גורף או עם קשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא רק הגודל קובע
פרופ' יונה תדיר09/02/20171. בין כל הויכוחים והדעות השונות, על דבר אחד אין מקום להתווכח. בשנת 2017 לא צריך להיות ויכוח בין מומחים על גודל המיומה ומיקומה. את זה אין טעם או צורך לעשות במרפאת הרופא. לכל קופות החולים יש מכוני אולטרהסאונד מצויינים, עם טכנאים/ות מצויינים/ות, והתשובה חייבת להיות דומה בעל בדיקה כזו. את התמונות שאולי קיבלת צריך להשחית לפח האשפה, כי הן חסרות חשיבות א ל הדוח המסכם חייב להיות דומה. אח התשובות שקיבלת הן כת כך שונות, זו בעליה עליה עדיף שלא אנסה להסביר. ולכן הויכוח מה לעשות צריך להתייחס על נתון קבוע ברור ואחיד. 2. הקביעה שלמת על אברים פנימיים אינו מטריד אותך, מבטא חוסר הבנה על מדמעות הדברים. 3. הנסיון להשליך ממקרה אחד למקרה אחר הוא שגוי. ב 10 השנים האחרונות ראיתי כ 5,000 נשים עם שרירני רחם ועוד לא ראיתי שתי נשים עם אותה בעיה שהובילה לאותה החלטה. כן או לא תכניות ילודה. גיל. סימפטומים. מיקום הקרירה בדופן הרחם, ועוד ועוד. מגוון השיקולים המוביל להחלטה טיפולית מתבסס על מגוון רחב של שיקולים. ולכן לא רק גודל המיומה קובע. לסיכום: שמרי על בריאותך. זה הכי חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שרירני רחם. מה עושים? דעות שונות...
פרופ' יונה תדיר22/02/2017כמי שמתמקד בעשור האחרון בנושא שרירני הרחם ראיתי באותה תקופה אלפי נשים, כן: אלפי נשים, ועדיין לא ראיתי שתי נשים שהן בדיוק אותו דבר. למה כוונתי: או שגודל המיומה/וצת שונה, או שהמיקום שונה, או שהגיל שונה, או שתכניות הילודה שונות, או שקצב גידולן שונה, או שמבנה גופן שונה, או שהתזונה שלהן שונה, או שהגנטיקה שונה, ועוד, ועוד, ועוד... ולכל אלה יש השלכה חשובה על החלטות המעקב והטיפול המומלץ. נכון שבמקרים גבוליים יתכנו המלצות טיפוליות שונות, או יותר מחלופה רלוונטית אחת. מהמעט שהבנתי המקרה שלך אינו גבולי, אבל נראה שאת מתמקדת שדעות השונות יותר מאשר במכנה המשותף שלהן. (האם אני טועה?) . בעידן המודרני (מבלי להגדירו ....) מקובל ללמוד רפואה מהאינטרנט, ולחפש מכנים משותפים בין המקרים השונים. זו עלולה להיות התוצאה, כאשר מנסים להסיק מסקנות ממקרה אחד, או מ 50 מקרים, אשר ספק אם אפילו אחד מהם רלוונטי לעניינך. אשר לנשים אפריקאיות-אמריקאיות . אכן, השכיחות גבוהה יותר (גנטיקה, תזונה, חתך סוציו-אקונומי ונגישות לשרותי רפואה מתקדמים?) אבל כל זה כלל אינו רלוונטי לעניינך. ומה עושים כאשר מגיעים לרופא/ה בהריון עם מיומה? לפעמים זה נגמר טוב, ולפעמים זה נגמר רע. ברפואה המודרנית כדאי להמנע מהפתעות. לסיכום: בעידן המודרני טוב שנשים מודעות יותר, ומבינות יותר, אבל בכך יש גם בעייתיות בכל הקשור לקבלת החלטות מושכלות.
בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון עם מיומה
אושי23/02/2017אכן, עניין מורכב והחלטה בגינו איננה כזאת פשוטה. כשאין תמימות דעים בין רופאים על אחת כמה וכמה שההחלטה הופכת להיות קשה יותר. אני אדם שכלתן בהחלטות כאלה אני אבחן את כל מה שצריך.. לא התמקדתי ברגשותיי כלפי הדעות של הרופאים אלא בעובדה שכל אחד טוען אחרת ומתייחס לנושא אחרת על כן, זה לא מקל.
יש לי יעוץ אחרון עם ד"ר משיח לפני החלטה ואז אראה איך מתקדמים משם.
בכל אופן לקרוא לעובדות בשטח קשקוש זה קצת אמוציונאלי. הבחורות מעידות בזמן אמת בצילומי וידאו ומתעדות את התהליך של הריון עם מיומה. זה לא קשור כלל לשאלותיי הקונקרטיות. כל אחת ומצבה וסיפור המיומות שלה, זה ידוע וברור.
בכל אופן תודה רבה שהקדשת מזמנך.
רק בריאות לכולנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דעות שונות למקרים שונים
פרופ' יונה תדיר23/02/2017יש להפריד בין דעות שונות למקרים שונים, לבין דעות שונות למצב זהה. רפואה אינה מתמטיקה בה יש רק תשובה אחת נכונה. לפיכך, נכון להוועץ עם מספר מומחים, במקום בו יש דעות שונות למקרה אחד ולקבל החלטה מושכלת. את דעתי לדעות שונות אני מייחס להסקת מסקנות על פי אתרי אינטרנט, ממקרים שונים, ולהליט לפי זה על המקרה שלך. ולעניין אמוציות: הצדק איתך, יש להקפיד להיות שכלתן, קפדן, מקצועי, ומכבד. ועדיין, להגדיר מצב שנשים אפריקאיות יולדות עם מיומות ולא עוברות ניתוח זה לא אחר מאשר ״קשקוש״ או כל מילה נרדפת אחרת למצב שאין לו כל אחיזה במציאות. בהצלחה.
להתחיל הריון עם שרירן גדול?
פרופ' יונה תדיר20/02/2017זו פעם שניה שאני קורא את דבר ההבל הזה, על נשים שחורות בארה״ב שיולדות עם שרירנים ללא ניתוח. יתכן וקראת את ״הקישקוש״ הזה משואלת קודמת, אבל לא קראת את תשובתי אליה. ובאשר לשאלתך, לא ניתן לתת מענה חד משמעי ללא היכרות עם פרטים נוספים על עברך הרפואי, המיילדותי, והסימפטומים של השרירן/ים שלך, או קצב גידולם. יש כיום גם אפשרות להקטין שרירן ע״י תרופה (באופן זמני). עקרונית ניתן לאמר שלהתחיל הריון עם שרירן בגודל זה, ואולי עוד יגדל עד ההריון, מומלץ להוציאו או לטפל בו לפני הריון ולא להרות איתו. הסכנות והסיבוכים להריון שמתחיל על שרירן בגודל כזה, ופגיעה במערכות גוף נוספות, גדול יותר.
פרופ. יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?