הריון אחרי כריתת שרירנים

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• הריון אחרי כריתת שרירנים
    עדי כהן
    30/05/2017

שלום אני בת 30 עם ילדה בת 9 שנים, וכרגע בשבוע 25.לפני 4 שנים עברתי ניתוח בפתיחת בטן וכרתו לי בערך כ8 שרירנים כל אחד 6 סמ בערך.הניתוח היה בפתיחת בטן עם כניסה לחלל הרחם. לאחר הניתוח דיממתי המון והיה צורך במתן 7 מנות דם , היה לי מאוד קשה להשתקם אחריו כמעט 3 חודשים עד שחזרתי לעצמי. כרגע השרירנים חזרו יש בערך 5 של 5-6 סנטימטר ועוד הרבה קטנים.שאלתי היא בקשר לניתוח : אני בקושי ישנה מפחד ורציתי לשאול האם קיסרי עם שרירנים הוא ניתוח קשה כמו לכרות אותם , ידוע לי כבר הכל על סיבוכים אפשריים כמו דימום וכדומה....מה שגם שממש קשה לי להחליט איפה לנתח כי לא בכל מקום יש ידע נרחב בנושא.
    דבר שני במידה והשרירנים לא קטנים לאחר לידה איזה אופציות עומדות בפניי? כי ניתוח נוסף לכריתת שרירנים אין בכוונתי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון אחרי כריתת שרירנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון לאחר כריתת שרירנים

פרופ' יונה תדיר
    30/05/2017

שאלתך טובה וברורה, וגם חששותיך ברורים, על בסיס נסיונך. גם התופעה של הישנות שרירני רחם במצב של שרירנים מרובים בגיל ה 20-30 שכיחה יחסית. לצערי, לא ניתן לתת מענה מלא לשאלותיך, בידיעה שכל תשובה תגרור (ובצדק תגרור) שאלות נוספות. ולכן בקצרה ייאמר: א. קודם לכל התייחסות ראויה יש לדעת מה גודל ומיקום שרירני הרחם כיום. (קרי, בדיקת אולטרהסאונד איכותית). ב. יש לשקול גם ביצוע צילום רחם הנותן תשובה שונה, ומשלימה, לבדיקת האולטרהסאונד. מידע זה על חלל/דופן הרחם אינו מתקבל באולטרהסאונד, והוא חשוב לאחר התאור שלך על הניתוח בעבר. רק אחרי שני אלה ניתן לשקול אם את מתאימה לטיפול חלופי בשרירנים? ו/או מה הוא? ו/או מה צפוי מבחינת כניסה להריון והמשכו. חג שמח,
    פרופ׳ יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אפרת
    06/06/2017

היי לך .. קודם כל בהצלחה . אומנם לא עברתי את מה שאת עוברת אבל אני מאוד ממליצה על פרופ גולדנברג מתל השומר . הוא מנהל מחלקת גניקולוגיה והוא ניתח אותי לפני כחודש וחצי ( היתה לי מיומה בגודל 15 סמ ) .. אני פניתי אליו באופן פרטי .. תנסי ... הוא באמת באמת מעולה . בהצלחה והמון בריאות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו