שרירן - הפלה- והנסיון הבא להריון מוצלח

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן - הפלה- והנסיון הבא להריון מוצלח
    שלי
    11/07/2017

שלום,
    אני בת 32, בריאות תקינה, מחזור חזק. נכנסתי להריון בעזרת טיפול הזרעה (ללא הורמונים) בקלות, שהסתיים לפני כמה שבועות בהפלה - שבוע 9, במהלך הגרידה נמצא שרירן. לאחר מכן עשיתי בדיקת אולטרסאונד תלת מימד שמצאה: שרירן בקיר הקדמי, תוך דופני גודל 35*30. בחלקו מגיע עד הרירית אולם לא דוחק אותה.
    במהלך ההריון הרגשתי כאבים קלים בעיקר בצד ימין של הבטן התחתונה ( ככל הנראה המיקום של השרירן).
    השאלות שלי הן: האם יתכן שהשרירן גרם להפלה? כיצד כאדי לטפל בו (דיקור? לקיחת ברזל? ) מה כדאי לעשות לפני הנסיון הבא להרות - אשר בתקוה הפעם יעבור בהצלחה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן והפלה

ד''ר רועי משיח
    31/07/2017

שלי שלום,
    מקובל ששרירן שאינו לוחץ על החלל אינו גורם להפלות. ממליץ בכל אופן לבדוק את העניין בהיסטרוסקופיה אבחנתית שהיא פעולה פשוטה המבוצעת במרפאה. בדיקה זו יכולה לגלות גם סיבות אחרות להפלה. במידה והשרירן בולט לחלל לדעתי הדרך הטובה ביותר לטפל בו היא ניתוח היסטרוסקופי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו