מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת מיומה או לארוני07/08/2017
שלום לרופאים,
אני בת 46 אמא לשניים (סיימתי את תכנון המשפחה). מזה 3 שנים התגלתה מיומה בגודל של חצי ס"מ בצוואר הרחם.
איני סובלת מכאבים, דימומים, מחזור תקין וסדיר. שום תופעות כתוצאה ממיומה זו (אין מיומות נוספות).
האם למהר ולהסירה ? או שלהמשיך להיות במעקב רפואי?
אודה מאד לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי הנ"ל - הסרת מיומה
רוני07/08/2017חשוב לי לציין כי במהלך כל השנים הללו נעשו ביופסיות - תקינות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיומה בצואר הרחם
פרופ' יונה תדיר07/08/2017על מנת להתייחס לשאלתך יש צורך לדעת כיצד אובחנה? האם ניתן לראותה בבדיקה גניקולוגית רגילה? אי שאובחנה באולטרהסאונד? במילים אחרות, מה מיקומה המדוייק? צואר הרחם אינה הגדרה מספקת לצורך מענה ראוי.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת מיומה
רוני07/08/2017שלום ד"ר
מעריכה את תגובתך המהירה.
מדובר על שרירן בקיר האחורי סבסרטזי
נכון להיום גודלו חצי סמ
התגחה באולטרה סאונד.
צואר רחם שעה 11
אני חוששת מאד מניתוחים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיקום השרירן
פרופ' יונה תדיר07/08/2017קיימת עדיין אי בהירות לגבי מיקום השרירן, וזה מהותי לצורך מתן תשובה. צואר רחם - שעה 11 משמעותו קדמי. את מתארת את מיקומו כאחורי. אם אובחן באולטרהסאונד משמע לא נראה בבדיקה גינקולוגית רגילה. אין לי מושג מה מיקום השרירן ואיני יכול להתייחס לשאלתך, כי המיקום קובע את הגישה הטיפולית, אם בכלל יש לטפל, ו/או מה לטפל.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת מיומה
הסרת מיומה10/08/2017שלום ד"ר
להלן נתוני בדיקת אגן קטן:
מנח - קידמי
גבולות - סדירים
מרקם - תקין
מידות רחם 42 61 47 מ"מ
קו הד אמצעי כן
עובי אנדומטריום 10.2 מ"מ
בצוואר רחם נראו מספר רב של מבנים צלולים קטנטנים
שחלה ימנית מידות 16×4
מרקם תקין
מחילה מבנה צלול 8×7 מ"מ
שחלה שמאלית 30×20 מ"מ
מרקם תקין
נצפו זקיקים קטנים
דוגלס חופשי מנוזל
אודה לעזרתך לגבי שאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היכן יש מיומה?
פרופ' יונה תדיר10/08/2017פרוט תשובת האולטרהסאונד ממחישה את תשובותי הקודמות. איני רואה שום התייחסות, לשום שרירן, בתשובת הבדיקה ששלחת. הלא כן?
רוני10/08/2017שלום רב
לכן כתבתי לך בפירוט את הנכתב.
בבדיקה וגינלית שעשיתי לפני כשבוע הרופא אמר לי שיש לי מיומה 0.5 סמ
ותשובתך מחזקת אותי שהדברים לא ברורים
כאשר איני סובלת משום תופעות ולכן לא רצה לניתוח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לרוץ לאן?
פרופ' יונה תדיר10/08/2017איני רואה בתאור שלך שום התייחסות למיומה, ולכן אני מתייחס רק למה שכתוב בתוצאות בדיקות ולא מה נאמר? צאחר ואמירות באויר מייצרות אי הבנות ״וטלפון שבור״. החלטות ברפואה מתקבלות על סמך עובדות מתועדות ולא על סמך ״הבנות באויר״. ולכן לא צריך לרוץ, גם לא ללכת, ולא להבהל משום דבר. אם יש עדיין שאלות תוכלי להעבירן ונתייחס בהתאם.
פרופ׳ תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת מיומה
רוני10/08/2017הרופא אמר לי שחייבים להסיר מיומה.
מעריכה את תגובותיך המהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?