משמעות של רחם במרקם שרירני

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• משמעות של רחם במרקם שרירני
    ליה
    21/08/2017

שלום,
    אני כחודשיים לאחר לידה. בבדיקת אולטרסאונד אחרונה שביצעתי הרופא אמר לי שיש לי רחם עם מרקם שרירני. שניסיתי להבין ממנו מה הכוונה כי זה פעם ראשונה שנאמר לי כזה דבר הוא אמר שיש את זה לאחוז גדול מהאוכלוסייה ולא לדאוג. אני עברתי לצערי לא מעט א"ס גם לפני ההריון (עקב ניתוח לפרוסקופיה להוצאת דרמואידים מהשחלות), גם במהלך ההריון כמובן, ואפילו פעמיים נוספות אחרי הלידה עקב כאבים שליוו אותי מאז הלידה (לפני הבדיקה המדוברת). אף פעם לא אמרו לי שום דבר על רחם במרקם שרירני, תמיד מרקם תקין.
    האם נראה סביר שפתאום בין לילה הרחם יהפוך למרקם שרירני? האם עשרות בדיקות אולטרסאונד יכולות לפספס דבר שכזה? או שאולי כתוצאה מהלידה הרחם החליט להיות במרקם שרירני? האם צריך לבצע בדיקות נוספות? . הרופא שבדק אותי לא אמר שיש שרירן מסוים אלא רק מרקם שרירני לרחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרקם שרירני

פרופ' יונה תדיר
    21/08/2017

כחודשיים לאחר הלידה קיימת האפשרות שהרחם לא התכווץ לגמרי עדיין והוא מוגדר בדרך זו, כאילו נאמר מרקם בלתי סדיר. אין לזה שום חשיבות, ושום משמעות קלינית, וכל שעליך לעשות זה לשכוח זה ולחזור על בדיקת אולטראסאונד בעוד כ 4-6 חודשים, אלא אם כן תהיינה תלונות שיצדיקו בירור קודם לכן. בהצלחה. פרופ׳ תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו