מיומה גדולה ותוצאות מעבדה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה גדולה ותוצאות מעבדה
    דנה
    22/10/2017

שלום רב ,

בת 49 , מחזור סדיר ללא דימום יתר ,
    כ - 7 שנים יש לי מיומה גדולה כ- 22 ס"מ שממוקמת מעל הרחם , לא גורמת לבעיות מיוחדות למעת בטן תפוחה

שאלה שלי :
    האם מיומה בגודל כזה יכולה לגרום לעליה בהמוגלובין ? המוגלובין שלי היה לפני שלושה חודשים 16.5 וכיום לאחר דיאטה 14.9 .
    אני קראתי בנושא זה בפורומים וכתבי עת רפואיים באנגלית וכן התופעה ידועה ..
    בארץ שאלתי בפורום של המטולוגיה והתשובה הייתה שלילית.

אני יודעת שאני לא צריכה להסתמך על פורומים ואני צריכה לגשת לרופא עם זאת אשמח מאוד לקבלת התייחסות מהניסיון שלכם .

אני גם מתכננת ניתוח להוצאת השרירן
    המון תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה גדולה מאד

פרופ' יונה תדיר
    22/10/2017

אכן, יכול להיות קשר בין התופעות שאת מתארת. יחד עם זאת אני חייב להבהיר שהטיפול במיומה כזו אינו שאלה אסתטית. יש לך גוש גדול בחלל האגן והבטן שפוגע בבריאותך, לוחץ על אברים חיוניים, וסביר להניח שאם היה ממצא כזה (חו״ח) למי מהיקריות לך היית ממליצה לה לעבור ניתוח לכריתת הגוש. זה ניתוח פשוט יחסית ובשנת 2017, במדינה בה יש רפואה מתקדמת כמו מדינת ישראל, נראה לי נכון כיועץ ״וירטואלי״ לנשים הקוראות פורום זה להבהיר את הדברים.
    פרופ׳ יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר

דנה
    22/10/2017

אתה צודק ,פשות חשוב לי לשמור על הרחם (עניין פסיכולוגי)ולכן אני כל הזמן דחיתי את הניתוח.מפני שאין לי תופעות לוואי מורגשות קיוויתי על הזמן שאולי המיומה תקטן..
    אם הסבירות בלשמור על הרחם הייתה גבוהה , מזמן הייתי עוברת את הניתוח מפני שאין לי פחד מהניתוח עצמו..
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו