מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום לא פוסק במשך חודשאורלי11/12/2017
אני בת 48. משתמשת בספירלה מסוג מירנה כבר הרבה שנים.התחלתי לאחרונה ( כ4-5 חודשים) לסבול מווסת ארוך, בכמות לא מדאיגה, אבל נמשך כ16 יום וכעבור שבוע חוזר שוב. בדיקת הורמונים תקינה. נלקחו עכשיו בדיקות פאפ וביופסיה. יש לי מיומה קטנה (3 סמ'). אני מחכה לתוצאות הבדיקות ובינתיים אחרי הביופסיה הדימום לא נגמר כבר במשך 25 ימים. האם בהחלט המסקנה היא שזה סרטן? כי הבנתי שאין הסבר אחר לדימום כזה... או שיש עוד דברים שיכולים לגרום לדימום כזה ממושך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסברים לדימום.
פרופ' יונה תדיר11/12/2017לדימום מסוג זה יש הרבה הסברים והאחרון, וכנראה הכי פחות סביר, זה ״סרטן״. הניסוח שלך: ״בהחלט המסקנה היא שזה סרטן״ מלמדת על מידת החרדה, וממנה עליך תחילה להפרד (״מהחרדה״). איני יודע למה הכוונה ״מירנה מזה מספר שנים״? כמה שנים? קודם כל זו אינה ״ספירלה״. לפני שנים רבות כך נקרא התקן תוך רחמי, כי היתה לו צורה של ספירלה. היום זה נקרא התקן תוך רחמי. ומדוע מירנה? ומדוע הרבה שנים? להתקן זה, המשחרר הורמון, יש פגות תוקף אחרי 5 שנים ובכל מקרה אינו מתאים לדימום על רקע של שרירן. (מיומה). בקיצור: מה שאת צריכהלעשות זה להמתין לתשובת הבדיקות (פאפ וביופסיה), להוציא את ההתקן, ולהחליט יחד עם רופא/ה מה הסיבה לדימום ? וכיצד צריך לטפל ?
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, פרופ' יונה!!!! אז אפשר לקוות לבשורות טובות?ענה לי בבקשה!
אורלי11/12/2017תודה ענקית, פרופ' יונה! היה לי התקן מירנה במשך 5 שנים ולפני כשנתיים הוחלף להתקן חדש מאותו סוג. מחודש יולי התחילו לי בעיות עם דימומים לא סדירים וארוכים. מיומה שלי (כך הוסבר לי) קטנה מדי בשביל ליצור בעיות כאלה, בדיקה הורמונלית תקינה, אז ההסבר האחרון הסביר ממה שמצאתי באינטרנט הוא הסרטן. שאלתי את עצמי למה המיומה שאצלי כבר מגיל 29 (עוד מהריון השני שלי) פתאום עכשיו תתחיל לעשות בעיות? לא הגיוני...לכן אני מודאגת. אילו הייתי יודעת שיש עוד מלא סיבות לדימום אולי הייתי יותר רגועה... אז באמת יש עוד סיבות למצב שלי? אז אפשר לקוות לטוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לקוות לטוב
פרופ' יונה תדיר12/12/2017רפואה מודרנית מתבססת על עובדות, והעובדות מלמדות שהסיכוי שזה סטקני הוא קלוש. לגבי דימומים הקשורים לשרירני רחם (מיומה) לא הגודל קובע אלא המיקום, ובמידע שסיפקת אין שום התייחסות למיקום המיומה וזאת ניתן לקבוע על סמך בדיקת אולטרהסאונד. לסיכום: בדיקות מתאימות יובילו להחלטות נכונות.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המקצועיות ועל התמיכה!
אורלי12/12/2017פרופ' יונה! תודה על התייחסות והמקצועיות. אמשיך להתייעץ כשיהיה לי יותר מידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?