עברתי ניתוח להוצאת שרירנים

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• עברתי ניתוח להוצאת שרירנים
    פרופ` יונה תדיר
    22/05/2008

שלום,

מזה זמן רב אני סובלת מרחם שרירנית ולפני כ-6 שנים ,אף עברתי ניתוח להוצאת השרירנים.
    מאז נכנסתי להריון ונולד בני.
    היום אני בת 40, השרירנים חזרו בגדול וכבר לפני כשנה המליץ לי הרופא לבצע כריתת רחם.
    מאז ועד היום ניסינו גלולות על מנת להפחית את הדימום כיוון שממש לא רציתי לשמוע על ניתוח.
    אתמול בוצע אולטרטסאונד נוסף , להלן הממצאים:

מנח: קדמי, מירקם:שרירני, עובי אנרמטריום: 23 מ"מ (בוצעה ביופסיה נאמר לי שהורמונים גורמים להתעבות)
    גבולות" סדירים, מידות רחם: 119X01X120 מ"מ
    בקיר קדמי שרירן 76X77 מ"מ עם אזורי התנזלות דוחק את חלל הרחם. בקיר אחורי שרירן 57X46 מ"מ. (שרירן על גבעול עם תהליך התנזלות או ממצא שיחלתי?) נתוני שחלה ימנית: 21X42 מ"מ, נתוני שחלה שמאלית:18X30 מ"מ , מרקם שחלה תקין.
    דוגלס חופשי מנוזל

האם במקרה שלי אכן אין ברירה אלא לכרות את הרחם? (יש לציין שאיני מתכננת ללדת שוב אבל ממש פוחדת לאבד את הרחם)

אודה לך מאוד על תשובתך.
    איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלופות טיפלויות שאינן כירורגיות

פרופ' יונה תדיר
    22/05/2008

איריס,
    על פי תאור הדברים נראה כי את חייבת לקבל טיפול כלשהוא. קשה לאמר איזה ממגוון הטיפולים הרחב יתאים לך יותר. קיימות חלופות טיפוליות שאינן כירורגיות. תוכלי למצוא פרטים על מגוון הטיפולים הקיים כיום בקישורים הבאים:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6748
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6749
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

איריס
    22/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו